Bebeluș smuls din brațele mamei, sechestrat de tată! Dar totul e OK?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Incredibilul a devenit banalitate

Bebeluș smuls din brațele mamei, sechestrat de tată! Dar totul e OK?!

Social 08 Decembrie 2017 / 17:41 1873 accesări
Ionela și Nicușor, în emisiunea TV

Ionela și Nicușor, în emisiunea TV

Situația care a stârnit interesul presei în ultimele două zile - o mamă minoră care își acuză iubitul că i-a sechestrat copilul, nu este unică. Situațiile de gen au devenit atât de frecvente că sunt asimilate cotidianului, banalului.

Ea încă minoră, el abia de 19 ani. El provenind dintr-o familie mixtă turco-română, ea dintr-o familie refăcută. S-au întâlnit în Valu lui Traian, județul Constanța, au început o relație amoroasă când ea avea doar 14 ani, iar după aproape doi ani de relații, inclusiv sexuale, s-au pomenit cu un copil. Punând toate acestea cap la cap avem tragi-comedia perfectă - a câta oare în țara aceasta (?!).

Ionela, o fătucă de doar 16 ani, din Valu lui Traian, a ajuns la o emisiune de televiziune, declarând că din data de 4 decembrie a intrat în greva foamei și nu va renunța la acțiunea de protest dacă nu i se înapoiază bebelușul de 3 luni. După declarațiile ei și ale mamei sale, micuțul este sechestrat de iubitul Nicușor din Valu, și de familia acestuia, pe motiv că fata este recalcitrantă și cumva nesupusă. Varianta ei este următoarea. S-a îndrăgostit de Nicușor când avea vreo 14 ani, s-a culcat cu el și după vreo aproape 2 ani a rămas gravidă și a și adus pe lume un copilaș. S-au mutat împreună la părinții lui și de aici a început drama. Mama lui Nicușor îi lua copilul, ea trebuia să muncească prin casă, Nicușor o bătea - nu rău, dar atât cât trebuie (?!!) și cât să nu se cunoască (adică nu dădea la față, mai degrabă prin locuri dosnice). Când nu a mai suportat, adică în data de 3 decembrie, s-a hotărât să plece - cu copil cu tot. N-a fost așa cum se gândea ea, căci oamenii locului nu o voiau dusă. Așa că nu au lăsat-o să ia copilul și să se mute la mama ei, într-un apartament cu două camere, proprietate personală - deci unde existau toate condițiile necesare creșterii unui prunc. A urmat un schimb de replici și amenințări. Ea că nu îl va lăsa să vadă copilul pentru că este un nenorocit ordinar (potrivit declarațiilor Ionelei, copilul este recunoscut de tată, dar poartă numele ei?!), el că nu îi va da copilul să-l crească pentru că este o nemernică.

Totul a culminat cu plecarea Ionelei fără copil, dar cu întoarcerea ei „înarmată“ cu părinții și Poliția din Valu lui Traian. Strategie inutilă, deși, potrivit legii și bunului simț, copilul trebuie să stea lângă mamaă, mai ales când se întrunesc toate condițiile optime de trai. Așadar, momentan, bebelușul este la tată, iar mama plânge după el.

Unde este dreptatea?!

S-a sesizat și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Dar de la presă. „Reprezanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului împreună cu autoritățile locale din Valul (?!) lui Traian au efectuat verificări atât la domiciliul tatălui nou-născutului, cât și la cel al mamei minore. Copilul este foarte bine îngrijit în familia tatălui și bunicilor paterni. Nu se întrunesc condițiile pentru instituirea vreunei măsuri de protecție socială. DGASPC Constanța va monitoriza în continuare acest caz și va media relația dintre cei doi părinți în interesul superior al copilului. De asemenea, cazul rămâne în atenția DGASPC Constanța, dar și a Serviciului de Asistență Socială din cadrul autorității locale“, așa se arată în comunicatul de presă al DGASPC Constanța, transmis în data de 8 decembrie.

Păi cum vine asta? Din toată nebunia aceasta în care doi copii au un copil (!!!!), în care frustrările și nemulțumirile adulților se revarsă în toată splendoarea lor la TV, singurul care are de suferit este bebelușul luat de lângă mama lui! Nimeni nu poate face nimic?! Nici polițiștii care au vizitat domiciliul lui Nicușor, nici asistența socială din cadrul Primăriei, nici Protecția Copilului?! Atunci cine va face dreptate unei mame-copil care doar își vrea bebelușul înapoi?!

Așteptăm cu nerăbdare deznodământul cazului și soluțiile viabile, în care „să primeze binele copilului“ (potrivit legii și bunului simț).12
Pagina a fost generata in 0.1504 secunde