Călin Popescu Tăriceanu, audiat de procurori în dosarul lui Bogdan Olteanu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Călin Popescu Tăriceanu, audiat de procurori în dosarul lui Bogdan Olteanu

Justiție 15 Septembrie 2016 / 11:39 432 accesări

Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, joi dimineaţa, la sediul DNA, fiind citat în calitate de martor în dosarul în care Bogdan Olteanu este cercetat în arest la domiciliu pentru că ar fi primit un milioan de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii pe lângă membri ai Guvernului.

Preşedintele Senatului nu a făcut nicio declaraţia la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Singurele precizări au fost făcute printr-un comunicat de presă al Biroului de Presă al Senatului, transmis înainte ca Tăriceanu să ajungă la DNA.

"În această dimineață, la ora 09.00, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, Președintele Senatului României, a fost invitat la DNA. Invitația a fost trimisă cu două zile în urmă, dar Președintele Senatului nu a făcut-o publică pentru a vedea dacă DNA continuă să scurgă informații spre presă în scopuri propagandist-electorale. Presa a aflat și este prezentă la DNA înaintea audierii. Așa cum s-a întâmplat și în situații anterioare, similare, Președintele Senatului nu va face declarații presei la DNA"

În această cauză, fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, este arestat la domiciliu fiind acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenții la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. La acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu era premier al României.

Săptămâna trecută au dat declaraţii în calitate de martori Octavian Popa, vicepreşedintele comisiei pentru controlul SRI şi deputatul Dan Motreanu. De asemenea, s-a încercat şi audierea rudelor lui Bogdan Olteanu însă aceştia au refuzat să dea declaraţii.12
Pagina a fost generata in 0.1636 secunde