Caravana teatrului. Un maraton cultural care începe în localitatea 23 August

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Caravana teatrului. Un maraton cultural care începe în localitatea 23 August
Cultură 02 Octombrie 2017 / 16:25 965 accesări 0 comentarii

Evenimentul cultural „Caravana teatrului în județul Constanța”, ajuns la a doua ediție, începe luni, 2 octombrie. Prima oprire: localitatea 23 August, care va fi urmată, în zilele următoare, de Techirghiol și Tuzla.

Evenimentul constă în prezentarea, către publicul din aceste localități, a spectacolului de teatru „Online, Shakespeare, online!”. Un spectacol de Daniel Chirilă, o transpunere modernă a poveștii celor patru îndrăgostiți din „Visul unei nopți de vară” al lui William Shakespeare. Vor urca pe scenă actori ce fac parte din compania de Teatru Lui’s Arts din Constanța, mulți dintre ei fiind angajați ai Teatrului de Stat din Constanța.

Spectacolele au loc în casele de cultură din localități, de la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

„Este a doua ediție a caravanei teatrului. Am luat decizia să continuăm proiectul datorită succesului de care s-a bucurat prima ediție, în aprilie 2017. Spectatorii din județul Constanța, de la Mangalia și Cernavodă până la Peștera și 23 August, s-au putut bucura de teatru. Ne-au primit atât de frumos încât ne-am gândit să continuăm proiectul. Este nevoie de mai mult decât o ediție, cu o floare nu se face primăvară”, a declarat Georgiana Rusu, organizator.

Programul complet al caravanei teatrului este următorul: 2 octombrie - localitatea 23 August, 3 octombrie - Techirghiol, 4 octombrie - Tuzla, 9 octombrie - Negru Vodă, 10 octombrie - Peștera, 11 octombrie - Medgidia, 16 octombrie - Mangalia, 17 octombrie - Hârșova, 18 octombrie - Cernavodă, 23 octombrie - Corbu, 24 octombrie - Agigea, 25 octombrie - Valu lui Traian.

Spectacolul de teatru „Online, Shakespeare, online!” se bazează pe un scenariu și o abordare care se adresează tinerilor. Plecând de la povestea celor patru tineri din piesa lui William Shakespeare „Visul unei nopți de vară”, textul vorbește despre evoluția tehnologiei și a informatizării în raport cu sentimentul iubirii la tinerii îndrăgostiți. Patru adolescenți din contemporan, exponenți ai generației Y, ajung să-și piardă siguranța realității și a certitudinii imediate în detrimentul mirajului oferit de realitatea virtuală. Cei doi băieți si două fete se depărtează de realitate, „furați” de magia online-ului, la fel cum Helena, Hermia, Demetrius și Lysander au căzut prada vrăjilor irealului Puck. Tinerii, caracterizați printr-o diversitate dusă la extrem, se lasă din ce în ce mai ușor influențați de TV, radio sau internet, situație care conduce la conflicte aprinse din cauza temei principale, iubirea. Textul vorbește despre pierderea loialității față de idealuri, despre flexibilitatea aparentă a luării deciziilor în funcție de oferta agresivă și uneori copleșitoare oferită de mediul online, astfel încât conflictele sociale și ideologice ating de multe ori cote de paroxism.

Proiectul „Caravana teatrului în județul Constanța” este realizat cu o finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național și cu o contribuție proprie a Georgiana Rusu PFA.

Video de la repetiții puteți găsi la acest link: https://www.dropbox.com/s/9yw1jqyp74tk0z5/Caravana%20teatrului%20repetitii.mp4?dl=0

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2859 secunde