Ce vedem la cinema: aterizare spectaculoasă pentru „Sully“, by Clint Eastwood

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce vedem la cinema: aterizare spectaculoasă pentru „Sully“, by Clint Eastwood

Cultură 12 Septembrie 2016 / 18:35 580 accesări

Noul film al lui Clint Eastwood despre Chesley Sullenberger, pilotul erou care a reușit să așeze pe râul Hudson avionul său A320, în 2009, s-a clasat în fruntea box-office-ului nord-american în primul weekend de lansare în cinematografe, potrivit cifrelor publicate de agenția Exhibitor Relations, citate de AFP. “Sully”, al cărui rol este interpretat de Tom Hanks, a avut încasări de 35,5 de milioane de dolari. Filmul a reușit unul dintre cele mai bune demaraje pentru o lansare în septembrie, potrivit lui Paul Dergarabedian, analist la Comscore. Filmul prezintă o reconstituire a accidentului și problemele ulterioare ale pilotului cu anchetatorii aviației civile, exagerându-le amplu în raport cu realitatea, potrivit presei americane.

Clasat pe locul doi, thrillerul cu buget modest “When the Bough Breaks” a avut încasări de 15 milioane de dolari. Filmul regizat de Jon Cassar prezintă un cuplu care nu poate avea copii și care recurge la o mamă purtătoare, care devine însă obsedată de soț.

Pe locul trei s-a clasat un film horror tot cu buget redus, “Don't Breathe”, cu încasări de 8,2 de milioane de dolari pentru a treia săptămână de difuzare (66,8 de milioane în total). Filmul privilegiază suspansul și aduce în atenție un grup de hoți care intră prin efracție în casa unui nevăzător pentru a da lovitura vieții lor. Dar ceea ce părea un lucru ușor devine un coșmar pentru ei.

La baza podiumului se clasează “Suicide Squad”, cu Will Smith, Jared Leto și Margot Robbie, care a avut încasări de 5,65 milioane (307,4 milioane de dolari în șase săptămâni).

Urmează pe locul cinci de filmul de animație “Robinson Crusoé”, cu încasări de 3,4 milioane de dolari. Filmul prezintă viața pașnică a unor animale de pe o insulă izolată, care este dată peste cap de sosirea unui naufragiat, Robinson Crusoe.

Un alt film de animație, "Kubo and the Two Strings", se clasează pe locul șase, cu încasări de 3,2 milioane de dolari (40,8 milioane în total).

Filmul "Pete's Dragon", o producție Disney, cade pe locul șapte cu 2,9 milioane de dolari (70 de milioane în 5 săptămâni).

Comedia despre mamele în pragul unei crize de nervi, “Bad Moms”, coboară o poziție, cu încasări de 2,8 milioane de dolari (107,5 milioane în total).

Westernul "Hell or High Water" al lui David Mackenzie se clasează pe penultimul loc, cu 2,6 milioane de dolari (19,8 milioane în 5 săptămâni).

În timp ce filmul de animație “Sausage Party”, despre aventurile unui cârnat, încheie clasamentul cu 2,3 milioane de dolari (93,2 milioane în total).

Taguri articol


12