Celebru jurnalist, ucis la Kabul! Dublu atentat cu zeci de morţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Celebru jurnalist, ucis la Kabul! Dublu atentat cu zeci de morţi

Externe 30 Aprilie 2018 / 14:06 279 accesări

Atentatele teroriştilor continuă să facă victime printre inocenţi. Cel mai recent dublu astfel de atentat a avut loc luni, în capitala afgană Kabul, şi l-a ucis pe şeful Departamentului Fotografie al agenţiei France Presse, Shah Marai, a anunţat biroul AFP la faţa locului, potrivit agerpres.ro. O primă explozie a avut loc luni dimineaţă într-o zonă din apropierea sediului serviciilor de informaţii afgane (NDS). Atacatorul sinucigaş, pe o motocicletă, s-a detonat cu puţin timp înainte de ora 8:00 locală lângă sediul NDS, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish. "Un kamikaze la bordul unei motociclete s-a aruncat în aer unde se ţinea un curs de engleză în zona Shash Darak", a spus el.
Shah Marai, fotograf şef al biroului AFP din Kabul, se afla la faţa locului şi a fost ucis de o a doua explozie la scurt timp după aceea, când un kamikaze ce mergea pe jos şi s-a aruncat în aer în mijlocul reporterilor. Printre altele, Ministerul Sănătăţii afgan a anunţat că cel puţin 21 de persoane au fost ucise, inclusiv un fotograf AFP şi alţi trei reporteri, şi 27 rănite în dublul atentat sinucigaş comis luni dimineaţă la Kabul. "Acest bilanţ ar putea evolua în continuare", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Wahid Majroh la canalul Tolonews. Răniţii au fost transportaţi la spitale din Kabul, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Publice.
Talibanii din Afganistan au anunţat săptămâna trecută că încep ofensiva, la fel ca în fiecare primăvară. Pe 22 aprilie, o explozie la un centru de înregistrare a alegătorilor din vestul capitalei afgane s-a soldat cu 60 de morţi. Oficialităţile din domeniul securităţii au avertizat asupra riscului unor atacuri la Kabul şi în alte regiuni din Afganistan, înaintea alegerilor parlamentare programate în octombrie.

Taguri articol
KabulAtentatBombeRăzboiVitimeJurnalistDeces


12
Pagina a fost generata in 0.2069 secunde