Cine sunt jandarmul și cei doi polițiști constănțeni, decorați de MAI

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De Ziua Ministerului Afacerilor Interne

Cine sunt jandarmul și cei doi polițiști constănțeni, decorați de MAI

Eveniment 17 Iulie 2019 / 13:31 2900 accesări

Marţi, 16 iulie 2019, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a sărbătorit pentru al doilea an consecutiv Ziua Ministerului Afacerilor Interne (instituită de același ministru) printr-o festivitate menită să pună în valoare și să recompenseze faptele de eroism ale polițiștilor, pompierilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și piloților salvatori. În acest an, peste 40 de agenți de poliție/ subofițeri și ofițeri din cadrul Poliției Române, Poliției de Frontieră Române, Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Aviației și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au primit Emblema de onoare a ministerului.

Jandarmul anului 2018, o nouă recunoaștere a meritelor

Printre premiați s-a aflat şi constănțeanul plt. maj. Nicuşor IANCU, cel care a fost desemnat Jandarmul anului 2018.

"A fost CURSA VIEȚII mele, am alergat cu fetița 3 kilometri pe jos până la ambulanță. Înainte de a fi jandarm, sunt părinte și în permanență m-am gândit la fata mea. Aș fi făcut orice pentru ca micuța înțepată de albine să nu-mi moară în brațe”, a declarat plutonier major Iancu Nicușor, imediat după dificila intervenție care i-a adus notorietate în întreaga țară, cazul fiind larg mediatizat.

În 29 iulie 2018, acesta se afla în misiune de supraveghere a frontierei de stat, alături de un coleg de la Garda de Coastă. În jurul orei 20.00, au fost alertați cu privire la faptul că într-o zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni, județul Constanța, un copil de trei ani a fost înțepat de albine și a intrat în șoc anafilactic. Cum drumul de acces era impracticabil din cauza ploilor abundente, iar ambulanța nu putea ajunge până la fetiță, fără să stea pe gânduri, cei doi subofițeri au luat decizia de a o transporta pe brațe trei kilometri, până la mașină. Copila a ajuns astfel, în timp util, la spital unde a primit îngrijirile de specialitate necesare.

Doi poliști excepționali, premiați cu Emblema de onoare a MAI

Totodată, în cadrul ceremonialului care a prilejuit acordarea celei mai importante distincții pentru profesionalism, devotament în îndeplinirea atribuțiilor și acțiuni care au salvat vieți omenești sau au prevenit producerea unor situații cu urmări grave și foarte grave, au mai fost decorați doi constănțeni, de această dată polițiști - agent-șef principal de poliție Eugen-Iucsel MAICAN și agent-șef de poliție Vasile-Verdișam BUDEANU.

Agent-șef principal de poliție Eugen-Iucsel MAICAN (45 de ani) este încadrat la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Constanța și a fost premiat pentru contribuția la destructurarea mai multor grupări infracționale organizate, printre care un grup format din 31 de persoane, specializat în comiterea de furturi din locuințe. Agentul lucrează în cadrul I.P.J. Constanța de 23 de ani.

Agent-șef de poliție Vasile-Verdișam BUDEANU (48 de ani) își desfășoară activitatea la Serviciul Investigații Criminale al I.P.J. Constanța și a fost premiat pentru că a intervenit salvator, în timp ce se afla în misiune în Italia, pentru salvarea mai multor turiști prinși în mijlocul unui conflict între suporterii unor echipe rivale de fotbal. Agentul lucrează în cadrul I.P.J. Constanța de 18 ani, doar pe linie de investigații criminale.

La fel ca plutonierul major Nicușor Iancu, agentul-șef principal Eugen-Iucsel Maican și agentul-șef de poliție Vasile-Verdișam Budeanu, sunt mulți jandarmi și polițiști care, zilnic, intervin în situații dificile, acțiunile lor făcând de multe ori diferența între viață și moarte. Li se cuvin mulțumiri și prețuire, chiar dacă, de cele mai multe ori, rămân anonimi și nedecorați. Cinste lor!12
Pagina a fost generata in 0.2075 secunde