Clubul Chapecoense, amendat pentru că nu s-a prezentat la ultimul meci din campionatul Braziliei!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Clubul Chapecoense, amendat pentru că nu s-a prezentat la ultimul meci din campionatul Braziliei!

Sport 12 Decembrie 2016 / 14:48 465 accesări
Vagner Mancini va trebui să formeze echipa cu care Chapecoense va evolua în sezonul următor

Vagner Mancini va trebui să formeze echipa cu care Chapecoense va evolua în sezonul următor

Clubul brazilian Chapecoense a fost depunctat şi amendat de către Federaţia Braziliană de Fotbal (CBF) pentru că nu s-a prezentat la ultimul meci din campionat, cu Atletico Mineiro! Aceeaşi sancţiune a fost acordată şi celor de la Atletico Mineiro. Astfel, cele două formaţii vor pierde câte două puncte în clasament şi vor plăti câte o amendă în valoare de 100.000 de reali, aproximativ 28.000 de euro.

Reacţia oficialilor brazilieni a fost opusă faţă de cea a Confederaţiei Sudamericane de fotbal (CONMEBOL), care a acordat celor de la Chapecoense trofeul Copei Sudamericana, în ciuda faptului că meciul n-a mai avut loc. Trofeul a ajuns în vitrina celor de la Chapecoense şi cu acordul adversarilor de la Atletico Nacional, „în semn de omagiu postum adus victimelor”.

Reamintim că avionul ce transporta echipa braziliană Chapecoense spre Columbia, unde trebuia să dispute prima manşă a finalei Copei Sudamericana, s-a prăbuşit cu 77 de persoane la bord, 71 dintre acestea pierzându-şi viaţa. 19 dintre victimele accidentului aviatic erau componenţi ai echipei braziliene de fotbal Chapecoense, iar alte persoane făceau parte din staff sau erau jurnalişti. Doar şase persoane au supravieţuit în urma tragediei: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

VAGNER MANCINI VA ANTRENA ECHIPA CHAPECOENSE

Clubul brazilian Chapecoense a anunţat numirea lui Vagner Mancini în funcţia de antrenor principal, după ce 19 fotbalişti şi membri din staff, printre care şi antrenorul, şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic, în Columbia. Ultima dată la Vitoria, Vagner Mancini a antrenat de-a lungul carierei mai multe echipe din prima ligă braziliană, printre care Gremio, Santos, Vasco da Gama, Cruzeiro, Botafogo sau Paulista, iar cu ultima a câştigat Cupa Brazilei, în 2005. În perioada 2005-2007 a pregătit formaţia Al Nasr, din Emiratele Arabe Unite. În sezonul următor, Chapecoense va juca pentru prima dată în cei 43 de ani de existenţă în Copa Libertadores.

Citește și:

Chapecoense va primi trofeul Copa Sudamericana

Fanii echipei Atletico Nacional au umplut stadionul la ora meciului cu Chapecoense12
Pagina a fost generata in 0.2066 secunde