Comisia Juridică a renunţat la amendamentul privind graţierea pentru fapte de corupţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Comisia Juridică a renunţat la amendamentul privind graţierea pentru fapte de corupţie

04 Mai 2017 / 12:18 321 accesări

Membrii Comisiei juridice din Senat au revenit joi asupra amendamentului privind graţierea pedepselor pentru corupţie, 5 senatori votând pentru respingerea acestuia, în timp ce patru senatori ai PSD şi ALDE s-au abţinut.

”În raport cu împrejurarea că avem totuși prinse și neexceptate infracțiunile de corupție despre care am discutat ieri, în raport și de declarațiile făcute de liderii PSD, în speță de președintele partidului și de premier, membrii comisiei din partea PNL și USR vă propun să revenim asupra votului de ieri în ceea ce privește infracțiunile de corupție, să le includem în categoria excepției de la grațiere”, a solicitat Daniel Fenechiu.

El a mai spus că argumentele țin de soluția diferită față de infracțiunile din Legea 78/2000 și de declarațiile publice ale PSD.

”Lucrurile trebuie reglementate în mod uniform, iar pe de altă parte este foarte bine ca să avem o poziție clară și unitară a PSD în legătură cu infracțiunile de corupție, pentru că dacă parlamentarii PSD sunt de acord respectăm acest lucru, însă în raport cu declarațiile liderului PSD credem că e binevenită această propunere a noastră”, a adăugat senatorul PNL.

La rândul său, senatorul USR George Dircă a afirmat că faptele de corupție produc consecințe deosebit de grave și iremediabile.

”Vreau să vă reamintesc că fapte de corupție au lăsat să se întâmple o tragedie, Colectiv, fapte de corupție fac ca pe spațiile verzi din București să fie ridicate blocuri și construcții care nu mai pot fi demolate, care ne afectează viața”, a spus și Dircă.

Președintele Comisiei juridice din Senat, Șerban Nicolae, a spus că nu înțelege argumentele invocate de Fenechiu, referitoare la declarațiile liderilor PSD.

”Dacă ar fi să luăm așa, ar însemna să v-aș solicita să vă manifestați consecvent cu poziția dnei Turcan, care spunea că PNL luptă împotriva Justiției. Dar astea fac parte din folclorul specific declarațiilor de presă”, a afirmat Șerban Nicolae.12