Conferința internațională „Limba și cultura germană în Basarabia, Dobrogea și Spațiul Mării Negre”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Comunicat de presă. La Facultatea de Litere a UOC Conferința internațională „Limba și cultura germană în Basarabia, Dobrogea și Spațiul Mării Negre”
Cultură 07 Aprilie 2019 / 18:37 627 accesări 0 comentarii

Centrul de Cercetare și Documentare pentru Germaniştii din Dobrogea (CCDG) din cadrul Facultății de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța, în colaborare cu Centrul de Cercetare Gemana în Europa Centrală, de Est şi Sud din cadrul Facultăţii de ştiinte ale limbilor, literaturilor şi culturilor a Universităţii din Regensburg, găzduiește, în perioada 11-14 aprilie 2019, conferinţa internaţională „Limba şi cultura germană în Basarabia, Dobrogea şi Spaţiul Mării Negre”.

Deschiderea conferinței va avea loc joi, 11 aprilie 2019, începând cu ora 9.00, în amfiteatrul Umberto Eco al Facultății de Litere (Campus UOC, corp A, Aleea Universității nr. 1, etaj 2).

În cadrul conferinței internaționale „Limba și cultura germană în Basarabia, Dobrogea și Spațiul Mării Negre” se vor prezenta lucrări din toate domeniile cercetării germanistice (lingvistică, literatură, translatologie sau didactica şi metodica predării limbii germane moderne), care au tangenţă tematică cu tema generală a conferinţei sau reprezintă, într-un cadru mai larg, o componentă tematico-spaţială a studiilor germanistice din ţările riverane Dunării sau Mării Negre: Germania, Austria, Croaţia, Macedonia, România, Bulgaria, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1357 secunde