Congresul european asupra bolilor infecţioase

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Congresul european asupra bolilor infecţioase

Monden 07 Mai 2014 / 00:00 426 accesări

Cea mai amplă adunare a specialiştilor din domeniul bolilor infecţioase are loc la Barcelona, în perioada 10-14 mai, pe fondul recentelor avertismente ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) referitoare la rezistenţa unor microbi la antibiotice şi gravitatea unei astfel de ameninţări globale asupra sănătăţii publice. Congresul european pentru microbiologie clinică şi boli infecţioase va aduna în capitala Cataloniei peste 10.000 de experţi din 112 ţări.

Oameni de ştiinţă, medici, profesionişti din domeniul sanitar şi reprezentanţi ai industriei farmaceutice vor discuta despre provocările şi ameninţările emergente pe care le presupun bolile infecţioase, modul în care microbii dezvoltă rezistenţă la antibiotice şi cum poate fi combătută o aşa-numită “eră post-antibiotice”, în care oamenii ar putea muri din cauza unor simple infecţii care au putut fi tratate de zeci de ani. La congresul menţionat vor fi discutate cele mai recente informaţii despre un nou vaccin împotriva meningitei B, recent aprobat în Europa, creşterea îngrijorătoare a cazurilor de infecţie cu coronavirus (MERS-CoV), reducerea cu 5% a cazurilor de tuberculoză în Europa, creşterea cu 8% a infecţiilor cu virusul HIV în Europa, peste 131.000 de noi infecţii în peste 53 de ţări, monitorizarea actuală a gripei aviare de tip A sau vaccinul pentru imunizarea adolescentelor împotriva infecţiilor cu virusul HPV, care a fost introdus în 21 de ţări europene pentru prevenirea cancerului de col uterin.

La sfârşitul lunii aprilie, OMS arăta că infecţii considerate în prezent minore riscă să facă victime din nou, în cazul în care nu sunt luate măsuri la nivel global şi în mod urgent pentru a lupta împotriva rezistenţei la antibiotice. Raportul OMS, primul privind rezistenţa la antibiotice la nivel global, afirmă că această ameninţare gravă nu mai este o previziune, ci o realitate în fiecare regiune a lumii şi că orice persoană, indiferent de vârsta şi ţara sa, poate fi afectată.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1604 secunde