Continuă SERIA PROTESTELOR SPONTANE ÎN SĂNĂTATE!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Continuă SERIA PROTESTELOR SPONTANE ÎN SĂNĂTATE!

Sănătate 18 Februarie 2019 / 11:37 616 accesări

Salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi protestează faţă de scăderea veniturilor ca urmare a aplicării OUG 114/2018.
Angajaţii acestui spital înregistrează pierderi cuprinse între 400 şi 1300 de lei la venitul net în luna ianuarie a acestui an faţă de decembrie 2018.
Cele mai mari pierderi le au asistenţii medicali care asigură continuitatea îngrijirilor medicale în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale. De asemenea, pierderi de venituri raportat la luna decembrie 2018 înregistrează şi categoriile de salariaţi care beneficiază de creşterea salariului de bază începând cu ianuarie 2019 (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, biologi etc), scrie Sanitas.
În aceste condiţii, Federaţia SANITAS continuă să solicite Guvernului României eliminarea sporului de continuitate din plafonul de 30%, ceea ce ar reprezenta o garanţie a păstrării veniturilor celor care asigură continuitatea actului medical şi calcularea sporurilor la salariul actual astfel încât salariaţii care beneficiază de creşterea salariului de bază începând cu ianuarie 2019 să beneficieze de creşterea reală a veniturilor.
Ţinând cont de escaladarea nemulţumirilor la nivel naţional, Consiliul Naţional SANITAS de mâine, 19 februarie 2019, va decide calendarul acţiunilor de protest.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.149 secunde