Coronavirus. La Constanța, din cele trei tipuri de vaccin, AstraZeneca a provocat cele mai multe reacții adverse

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Coronavirus. La Constanța, din cele trei tipuri de vaccin, AstraZeneca a provocat cele mai multe reacții adverse

Sănătate 20 Februarie 2021 / 09:35 3329 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

La Constanța, cele mai multe reacții adverse au fost semnalate la persoanele vaccinate cu serul de la AstraZeneca.

Potrivit DSP Constanța, după imunizarea cu vaccinul de la Moderna nu au fost semnalate reacții adverse, serul de la Pfizer a provocat reacții în cazul a 0,09% dintre cei imunizați, iar cel de la AstraZeneca – la 0,14% dintre cei vaccinați.

Până acum, în județ au fost administrate 53.540 de doze din toate cele trei seruri aprobate în Uniunea Europeană.


Pentru a veni în sprijinul publicului, în ceea ce privește modalitatea de raportare a reacțiilor adverse post-vaccinale, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o Instrucțiune care reglementează Cerințele referitoare la modalitățile de raportare a reacțiilor adverse apărute după administrarea vaccinului împotriva COVID-19.

Astfel, în incinta centrelor de vaccinare, persoanele vor avea acces la mai multe informații legate de posibilele reacții adverse post-vaccinale, precum și la modalitățile de raportare a acestora.

Totodată, în centrele de vaccinare, va fi disponibilă în locuri vizibile,fișa de raportare a reacțiilor adversecentralizate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR); fișa se poate descărca și de pe www.anm.ro.12