Cotizaţii mai mari la bugetul UE după Brexit. Cine face anunțul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cotizaţii mai mari la bugetul UE după Brexit. Cine face anunțul

Externe 09 Ianuarie 2018 / 12:50 447 accesări

Următorul buget pe termen lung al Uniunii Europene trebuie să fie mai mare decât actualul 1% din PIB-ul UE, în ciuda pierderii unui contribuabil important, Marea Britanie, a declarat luni preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, relatează site-ul agenţiei Reuters. În cadrul unei conferinţe privind viitorul buget al UE, pentru perioada 2021-2028, Juncker a subliniat că sunt necesare finanţări pentru politicile comune ale UE în domeniul apărării, securităţii, migraţiei, schimbărilor climatice, coeziunii şi agriculturii. "Marea Britanie ne va părăsi ... aşa că trebuie să găsim ... o modalitate de a reacţiona la pierderea a câteva miliarde de euro, în condiţiile în care un contribuabil semnificativ va dispărea", a declarat preşedintele Comisiei Europene.

Comisarul european pentru Buget, Gunther Oettinger, a declarat că diferenţa bugetară cauzată de Brexit ar fi de 12-13 miliarde de euro anual. Jean-Claude Juncker a mai spus că, în timp ce unele politici europene ar putea fi revizuite şi modernizate, guvernele din statele membre UE trebuie să aloce mai mulţi bani pentru bugetul european. "Toate aceste domenii nu pot fi finanţate doar cu un procent din avuţia Europei", a precizat Juncker. La 15 decembrie, liderii Uniunii Europene au acordat mandatul pentru următoarea fază a negocierilor privind Brexit cu Marea Britanie, pentru a pregăti discuţiile privind relaţiile viitoare, din punct de vedere comercial şi al securităţii. S-a ajuns la un acord privind factura de Brexit, chestiunea graniţei irlandeze şi drepturile cetăţenilor din UE.

Guvernul condus de către Theresa May a primit un termen de trei luni din partea Consiliului European pentru a obţine un acord cu privire la viziunea guvernului britanic asupra unei viitoare înţelegeri comerciale, apoi vor începe discuţiile substanţiale în privinţa relaţiei UE-Marea Britanie, din punct de vedere comercial şi al securităţii. Comisia Europeană vrea ca perioada de tranziţie post-Brexit să se încheie până la 31 decembrie 2020.12
Pagina a fost generata in 0.2843 secunde