Cum a fost sărbatorită Boboteaza la Medgidia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum a fost sărbatorită Boboteaza la Medgidia

Eveniment 07 Ianuarie 2023 / 10:59 538 accesări

Ca în fiecare an, de ziua Botezului Domnului, conform tradiției creștine în biserici se oficiază slujba de sfințire a Aghiazmei Mari, iar în localitățile de lângă ape, preoții aruncă sfânta cruce în apă, pentru a fi adusă la mal de tineri curajoși. Datina spune că cel care va ajunge primul la cruce și va ieși cu ea din apă va fi sănătos tot anul și binecuvântat.

Și la Medgidia ritualul creștin-ortodox a fost respectat cu desăvârșire. Primăria Municipiului Medgidia în colaborare cu Protoieria Medgidia au organizat, pe faleza Canalului Dunăre-Marea Neagră slujba de sfinție a Aghiazmei Mari, la care au luat parte aproximativ 500 de persoane.

A urmat momentul mult așteptat când părintele Nicușor Enciu a aruncat Sfânta Cruce în apă. Șapte tineri curajoși au sărit fără ezitare și s-au întrecut pentru a o recupera.

Andrei Imbrea Bosâncu, în vârstă de 39 de ani, a fost norocosul care a reușit să ajungă primul la sfânta cruce. Toți participanții au fost felicitați și au primit binecuvântări, iar câștigătorul, venit tocmai din București, a fost recompensat și cu premiul de 2 000 de lei, oferit de Primăria Municipiului Medgidia.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1381 secunde