Dan Barna și Dacian Cioloș anunță pe Facebook deschiderea unei “liste de semnături pentru o moțiune de cenzură” împotriva Guvernului Cîțu.

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dan Barna și Dacian Cioloș anunță pe Facebook deschiderea unei “liste de semnături pentru o moțiune de cenzură” împotriva Guvernului Cîțu.

Îi invită “pe toți parlamentarii responsabili și interesați” să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, ci “să depunem și să votăm urgent moțiunea”.
Politică 02 Septembrie 2021 / 14:33 1295 accesări

Vicepremierul Dan Barna transmite pe Facebook practic deschiderea negocierilor pentru inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului din care el însuși face parte.

Pentru ca semnăturile să fie valide este nevoie și de un text al moțiunii, pe care deocamdată USR-PLUS nu l-a publicat. Este nevoie de un sfert din numărul total al deputaților și senatorilor. USR-PLUS are 80 și ar mai avea nevoie de cel puțin 37 de semnături ale altor parlamentari pentru a iniția o moțiune de cenzură validă.

Mesajul integral al lui Dan Barna:

“Cele 80 de voturi aleUSR PLUScare au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministruluiStelian Ion.

Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.

Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.

Florin Cîțu trebuie să plece.

Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coalția îi retrage sprijinul politic.”

Același mesaj a fost postat pe Facebook și de celălalt copreședinte al USR-PLUS, Dacian Cioloș.

Sursă: Biziday

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1384 secunde