Detalii halucinante! Românca sechestrată și torturată în Italia era constănțeancă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Detalii halucinante! Românca sechestrată și torturată în Italia era constănțeancă!

Eveniment 25 Noiembrie 2017 / 20:27 2941 accesări

O româncă în vârstă de 29 de ani, mamă a doi copii de 3 și 9 ani, a fost între 2007 și 2017 victima violențelor, abuzurilor sexuale și sclaviei la care a supus-o un cetățean italian, în vârstă de 52 de ani. Secretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) Veaceslav Șaramet a declarat sâmbătă că în cazul agresorului româncei sechestrate în Italia s-a trecut de la restul preventiv la arestul efectiv și că femeia se află în prezent într-un program de protecție a martorilor.

Comunitatea românilor din Italia încearcă să-i ofere tot sprijinul tinerei de 29 de ani, din Constanța, sechestrată, schingiuită și violată timp de zece ani într-un beci de un italian.

Povestea ei a șocat toată peninsula. Preotul ortodox român, din localitatea italiană Lamezia Terme, susține că tânăra se află sub supravegherea medicilor și carabinierilor, iar copiii ei sunt internați intr-un centru specializat. Declaratiile tinerei ii îngrozesc pe anchetatorii din Italia. Tânăra de 29 de ani este o constănțeancă din comuna Cerchezu, județul Constanța. Ea se află în grija autorităților italiene, unde primește îngrijiri de specialitate. Fotografia a fost făcută înainte să plece la muncă în Italia, pe vremea când avea 18-19 ani. Tot în fotografie se mai poate vedea cum ține un copil în brațe. Este primul copil al femeii, născut în România, aflat actualmente în grija tatălui. Precizăm că, în urma violurilor repetate din Italia, fata a mai născut, în acele condiții greu de imaginat, fără nici un fel de asistență medicală, un băiețel și o fetiță, care au acum 9, respectiv 3 ani.

FAMILIA A CĂUTAT-O FĂRĂ NICIUN REZULTAT

De remarcat că mama tinerei nu mai știa nimic despre soarta acesteia. Înainte de a se rupe legătura dintre cele două, tânăra trimetea bani regulat pentru copilul rămas în țară. Însă, la un moent dat, nu a mai dat nici un semn. Femeia a declarat jurnaliștilor că, după atâta timp în care nu s-a mai știut nimic despre Cristina, rudele erau convinse că aceasta a murit.

Familia Mihaelei Maricela C. locuieşte în comuna Cerchezu, din judeţul Constanţa. Mama sa, Maria Trofoşilă, mai are două fete: Cornelia şi Ancuţa. Maria Trofoşilă este dintr-un sat din judeţul Vaslui. A venit în Dobrogea când fiica ei, Mihaela Maricela, avea cinci luni, în anul 1988, relatează jurnaliștii de la Adevărul. Mihaela a decis să plece în Italia ca să-şi scape familia de sărăcie.

Între timp, tatăl copilului i-a dat în judecată pentru custodia celui mic şi a avut câştig de cauză. „Nu mi-am mai văzut nepotul de patru ani, că nu mai am voie“, plânge femeia.

O vreme, Mihaela i-a trimis bani, diverse sume în euro, pentru copilul ei, după care, nimic. Mama sa s-a dus inclusiv în Italia s-o caute. A lipit poze pe stâlpi şi a întrebat în stânga şi în dreapta. Nimeni nu ştia de fata ei. Parcă intrase în pământ.

„Acum, când am aflat că este în viaţă, mi s-a făcut rău când am aflat cum a fost ţinută şi că i-a dat să mănânce din gunoaie“, plânge femeia, pentru Adevărul.ro

SUPUSĂ LA NENUMĂRATE TORTURI FIZICE ȘI PSIHICE

Coşmarul româncei a început în 2007, când tânăra a ajuns în Lamezia să lucreze la o familie de italieni ca îngrijitoare. După moartea bătrânei, însă, fiul acesteia a pus la cale un plan de groază, în care violenţele şi abuzurile asupra româncei erau la ordinea zilei. În urma abuzurilor sexuale s-au născut cei doi copii, care au fost obligaţi să trăiască în aceleaşi condiţii ca mama lor: într-o pivniţă, în spatele unei uşi legate cu lanţuri, fără apă, curent, servicii de igienă, printre şobolani şi şoareci şi cu nişte cartoane pe post de pat, scrie digi24.ro.

Ea şi cei doi copii ai ei au fost salvaţi de carabinieri după ce a stat timp de zece ani sechestrată într-o localitate din Calabria, sudul Italiei. Din 2007 până astăzi, românca, acum în vârstă de 29 de ani, a fost ţinută captivă într-o cameră subterană, legată de pat şi abuzată sexual de nenumărate ori. În urma abuzurilor, femeia a dat naştere a doi copii, un băiat în vârstă astăzi de 9 ani şi o fată de 3 ani.

Femeia, aproape mereu închisă în baracă și în mod repetat supusă, timp de mai multe ore, unor violențe de neimaginat, fiind imobilizată și legată de pat, nu avea voie să aibă relații sociale sau să primească îngrijiri medicale, nici măcar în timpul sarcinii, fiind chiar forțată să nu se mai spele mai mult de un an. Multe dintre actele de violență la care a fost supusă femeia au fost comise în prezența celor doi copii.

Secretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) Veaceslav Șaramet, care conduce o delegație comună a MRP - MAI în regiunea Lamezia Terme, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că în cazul agresorului româncei sechestrate în Italia s-a trecut de la arestul preventiv la arestul efectiv și că femeia se află în prezent într-un program de protecție a martorilor. "S-a trecut chiar ieri de la arestul preventiv la arestul efectiv în cazul individului italian, care nu este la primul caz de acest gen, din păcate, și urmează acum să se adune probele pentru dosar. Mama se află în programul de protecție a martorilor, astfel încât să poată să depună mărturia", a afirmat Veaceslav Șaramet.El a arătat că delegația MRP — MAI a avut întâlniri cu reprezentanți ai autorităților locale italiene, respectiv ai Prefecturii și Carabinierilor din regiune, cu privire la acest caz. Șaramet a precizat că a avut loc și o întâlnire cu românca în cauză.

"Este optimistă. Și-a făcut analizele (...) și acestea au fost bune. Își dorește și dânsa să rămână cu copiii. Nu s-a decis dacă se întoarce sau nu acasă, dar vrea să își vadă mama", a spus secretarul de stat în MRP.12
Pagina a fost generata in 0.2705 secunde