Dodon se victimizează?! Îi îndeamnă pe cetăţeni să se pregătească de proteste

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ultimele zile înainte de alegerile din R. Moldova

Dodon se victimizează?! Îi îndeamnă pe cetăţeni să se pregătească de proteste

Externe 20 Februarie 2019 / 16:14 555 accesări

În cadrul unei intervenţii directe pe o reţea de socializare rusă, despre presupuse măsuri extreme ale autorităţilor împotriva sa şi a Partidului Socialiştilor (PSRM) în ultimele zile de campanie electorală, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a îndemnat cetăţenii să se pregătească pentru proteste, informează miercuri Radio Chişinău. Igor Dodon a făcut declaraţiile despre presupuse măsuri extreme inclusiv în contextul descinderilor de la ambasada Republicii Moldova la Moscova, unde, potrivit presei, ar fi existat un centru de comandă electorală în favoarea socialiştilor. Formaţiunea respinge acuzaţiile. La rândul său, purtătoarea de cuvânt a PSRM, Irina Astahova, a declarat pentru Radio Chişinău că în ultimele luni s-au intensificat atacurile asupra formaţiunii şi că nu sunt excluse unele "provocări''. "Vedem că în ultimele luni s-au intensificat şi amplificat atacurile la adresa Partidului Socialiştilor din partea partidului de guvernământ şi a acoliţilor săi'', susţine reprezentanta PSRM. Solicitat să comenteze aceste declaraţii, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat (PDM), Vitalie Gămurari, a subliniat că Igor Dodon continuă să încalce legislaţia, susţinând deschis PSRM, inclusiv prin ultimele sale declaraţii, iar formaţiunea încearcă să se victimizeze.

TENSIUNI ÎNTRE SOCIALIŞTI ŞI DEMOCRAŢI

Anterior au existat mai multe sesizări la Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova cu privire la încălcări comise de PSRM, inclusiv implicarea lui Igor Dodon în campanie, în favoarea acestei formaţiuni. CEC a adoptat şi o hotărâre prin care a atenţionat Preşedinţia în această privinţă şi a avertizat Partidul Socialiştilor.

În ultima perioadă se constată tensiuni între socialişti şi democraţi, iar după excluderea din alegerile parlamentare din 2014 a partidului lui Renato Usatîi şi anularea alegerilor din Chişinău anul trecut nu sunt excluse "scenarii radicale", a comentat analistul politic Ion Tabârţă.

Taguri articol


12