Dr. Radu Zamfir, noul director al Agenției Naționale de Transplant!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dr. Radu Zamfir, noul director al Agenției Naționale de Transplant!

Sănătate 05 Martie 2019 / 11:28 1194 accesări

Începând 5 martie, dr. Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală și cercetator științific a fost numit, prin Ordin al ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în functia de director executiv la Agenția Națională de Transplant (ANT).

Cu aceeași dată, a fost semnat Ordinul de ministru prin care încetează detașarea dr. Anca Muresan de la Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie “Prof.dr. Octavian Fodor” Cluj in functia de director executive la ANT.

Noul director executiv al ANT, dr. Radu Zamfir, este doctor in medicina, atestat in chirurgie hepato-bilio-pancreatica și chirurgie ontologică și deține o diploma europeană de transplant pentru prelevare multiorgan.

Dr.Radu Zamfir a fost formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, recum “Educația medicilor în domeniul translantului” si “Dezvoltarea competentelor in transplant”.

De-a lungul carierei sale dedicate activității de transplant, dr. Radu Zamfir a primit mai multe distinctii, printre care si o Diploma de excelenta pentru contributia deosebita si implicarea in dezvoltarea activitatii de transplant hepatic in Romania.

Printre atribuţiile directorului executiv al ANT se numără reprezentarea Agenţiei în relaţiile cu organele statului, precum şi cu persoane fizice sau juridice din țară şi din străinătate, aprobarea regulamentului de ordine interioară şi normele privind disciplina tehnologică şi administrative, acreditarea şi reacreditarea centrelor de transplant, autorizarea importului şi exportului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană destinate transplantării la om sau supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitară şi trasabilitate a organelor, ţesuturilor şi celulelor de origine umană destinate transplantării.

Taguri articol


12