Elena Udrea s-ar afla în Costa Rica, alături de Alina Bica

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Elena Udrea s-ar afla în Costa Rica, alături de Alina Bica

Justiție 15 Februarie 2018 / 22:51 2020 accesări

După Alina Bica, și Elena Udrea a plecat în Costa Rica! Dezvăluirea e făcută de jurnaliștii de la Rise Project. Acesștia publică un document din care reiese că Udrea a aterizat pe aeroportul internațional San Juan în urmă cu o săptămână, pe 7 februarie 2018. Elena Udrea nu s-a prezentat la procesul privind finanţare ilegală a campaniei electorale din 2009, iar avocatul său a confirmat că fostul ministru a plecat în Grecia, la Atena. Jurnaliştii de la Rise Project susţin că, de fapt, ar fi în Costa Rica, la Aina Bica.

În urmă cu trei săptămâni, patru români au înregistrat în Costa Rica firma ASP Centroamerica Sociedad Anonima. Scopul declarat al societății comerciale: prestări servicii, import-export, agricultură și creșterea animalelor. Toți patru sunt sau au fost implicați în scandaluri de corupție în România. Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, este trezorierul companiei în timp ce soțul ei, Mircea Octavian Bica, și el trimis în judecată în România într-un dosar de fraudă instrumentat chiar de către DIICOT, este unul dintre acționari.

Sunt doi cu totul iar celălalt acționar este și omul care a ales numele firmei din Costa Rica. Se numește Călin Silviu Pop și este un om de afaceri condamnat definitiv, în 2013, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și executare de lucrări miniere fără licență. Pop este inculpat acum într-un alt dosar aflat pe rolul instanței din România. Este vorba despre dosarul de corupție al primarului din Brașov, George Scripcaru. Pop l-a denunțat pe Scripcaru în acest dosar. El a descris procurorilor cum firma sa din România a câștigat contracte pe bani publici în schimbul cumpărării de materiale electorale și de pachete de mâncare pentru campania lui Scripcaru din 2012. Firma folosită de Pop pentru a obține contractele de la Brașov se numește ASP Agregate SRL, nume similar cu cel al companiei înființate împreună cu Bica în Costa Rica, a scris Rise Project.

Taguri articol


12