Elevii Școlii „Colibri“, în laboratoarele Serviciului Criminalistic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Săptămâna Prevenirii Criminalității Elevii Școlii „Colibri“, în laboratoarele Serviciului Criminalistic
Educație 22 Mai 2018 / 16:26 539 accesări 0 comentarii

În cea de-a doua zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității, zi dedicată prevenirii victimizării minorilor, polițiștii constănțeni au primit vizita elevilor din cadrul Școlii Primare Colibri din municipiul Constanța. Elevii au vizitat biroul Serviciului Criminalistic, unde le-au fost prezentate tehnica din dotare, laboratorul criminalistic și modul în care se face amprentarea unei persoane. De asemenea, elevii au vizitat și sala în care luptătorii Serviciul pentru Acțiuni Speciale se antrenează, privind curioși precedeele specifice și exercițiile demonstrative ale acestora.

Polițiștii constănțeni le-au împărtășit copiilor din experiența și secretul muncii lor, vorbindu-le despre importanța acestei meserii în societate. De asemenea, polițiștii au răspuns cu entuziasm tuturor curiozităților celor mici și i-au încurajat să îmbrățișeze cu drag această profesie.

Totodată, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au răspuns invitației Liceului Teoretic Lucian Blaga din Constanța și, profitând de prezenta specialiștilor Agenției Nationale Împotriva Traficului de Persoane, au transmis elevilor sfaturi și recomandări pentru prevenirea violenței domestice și a traficului de persoane. Activitatea face parte din Proiectul de prevenie „Refuz să devin o victimă“, acesta aflându-se în desfășurare.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1768 secunde