Elizabeth a II-a a plecat cu trenul Eurostar, în Franţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Elizabeth a II-a a plecat cu trenul Eurostar, în Franţa
Externe 05 Iunie 2014 / 16:36 115 accesări 0 comentarii

Elizabeth a II-a a urcat astăzi la prânz la bordul unui tren Eurostar pentru a efectua a cincea vizită de stat în Franţa, unde va asista în calitate de invitat de onoare, la dreapta preşedintelui François Hollande, la sărbătorirea a 70 de ani de la Debarcarea din Normandia. Însoţită de prinţul consort Philip, regina a dezvelit în Gara londoneză Saint Pancras o placă marcând 20 de ani de la construirea tunelului de sub Canalul Mânecii, după care a urcat într-un vagon, imediat după ora 11.00 GMT (14.00, ora României). Guvernele de la Londra şi Paris au insistat asupra caracterului eminamente democratic al mijlocului de transport ales, peste zece milioane de pasageri traversând Canalul Mânecii prin tunel anul trecut. Primirea solemnă de către preşedintele francez François Hollande este prevăzută la orele 16.00 GMT (19.00, ora României), în cadrul unei ceremonii la Arcul de Triumf. Regina şi gazda sa vor urca la bordul unei limuzine şi vor parcurge bulevardul Champs-Elysées, pavoazat cu Union Jack, escortaţi de 146 de cavaleri din Garda Republicană. O reuniune tête à tête va avea loc, ulterior, la Palatul Elysée. Principalii şase reprezentanţi ai Familiei Regale Windsor sunt aşteptaţi vineri la marcarea a 70 de ani de la Debarcarea aliată din Normandia în 1944. Alături de regină şi de prinţul Philip se vor afla prinţul Charles şi soţia sa Camilla, dar şi prinţul William însoţit de soţia sa Kate.



Pagina a fost generata in 0.1931 secunde