Farista Alina Zaharia, învingătoare la Top 12 pentru senioare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă

Farista Alina Zaharia, învingătoare la Top 12 pentru senioare

Sport 23 Octombrie 2017 / 17:59 905 accesări
Alina Zaharia (20 de ani) a dominat categoric tradiționalul Top 12

Alina Zaharia (20 de ani) a dominat categoric tradiționalul Top 12

La sfârșitul săptămânii trecute, orașul Cîmpulung Muscel a găzduit o nouă ediție a turneului de tenis de masă Top 12, rezervat seniorilor și senioarelor. La competiție au participat cei mai buni 12 jucători și cele mai bune 12 jucătoare care activează în prezent în România, printre care și cinci constănțeni.

Școala constănțeană de ping-pong și-a demonstrat din nou valoarea, iar turneul feminin a fost câștigat de Alina-Georgiana Zaharia (CS Farul), care a pierdut un singur set în cele 11 meciuri jucate, acumulând 22 de puncte. Pe locurile următoare s-au clasat Andreea Dragoman (Romgaz Mediaș), cu 20 de puncte, și Daniela Bărzoi (CSM Slatina), cu 19 puncte. Mihaela Plăeașu (Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”) a ocupat locul 5, urmată de Camelia Mitrofan (CS Farul), ambele având câte 18 puncte (7 victorii), însă Plăeașu a câștigat cu 3-0 meciul direct.

La masculin a câștigat Alexandru Cazacu (CS Mioveni), cu 22 de puncte, urmat de Cristian Chiriță (CS Pristavu Cîmpulung) și Ionuț Seni (CS Mioveni), câte 20 de puncte fiecare, departajați de victoria directă. Locul 4 a fost ocupat de Mihai Postudor (Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”), cu 18 puncte (7 victorii), în timp ce Alexandru Chiriță (Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”) a ocupat ultimul loc, cu doar o victorie în 11 partide.

Federația Română de Tenis de Masă a anunțat că, în perioada 21-29 octombrie, Elena Zaharia participă la ITTF World Cadet Challenge, competiție care se desfășoară tocmai în Fiji! Sora mai mică a Alinei Zaharia face parte din echipa Europei, alături de Elizabet Abraamian (Rusia), Natalia Brînză (Moldova) și Jamila Laurenti (Italia). Europencele sunt antrenate de fosta mare campioană Csilla Batorfi, din Ungaria. Reamintim că Elena-Adriana Zaharia, de la CS Farul Constanța, va împlini 13 ani în noiembrie, iar anul acesta a cucerit medalia de bronz în proba de simplu a cadetelor de la Campionatele Europene desfășurate la Guimaraes (Portugalia).

Citește și:

Constănțeanca Elena Zaharia, învingătoare la Slovenia Open12