Fraiereau bătrânii chiar din spatele gratiilor. Zeci de milioane adunate!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Metoda „Accidentul“ iese de la naftalină

Fraiereau bătrânii chiar din spatele gratiilor. Zeci de milioane adunate!

Eveniment 10 Iunie 2018 / 16:46 1096 accesări

Sute de cazuri de înșelăciune prin metoda „Accidentul“ s-au înregistrat în toată țara, iar șarlatanii sunt depistați cu greu. După ce o mulțime de persoane vârstnice și-au pierdut economiile de-o viață sau poate doar banii de înmormântare, oamenii legii fac, puțin câte puțin, lumină depistându-i pe infractori. Ultima descoperire este cea a șase bărbați, aflați deja după gratii, care au continuat să-i tragă pe sfoară pe bătrâni și să adune în conturi nu mai puțin de 80.000 de lei.

Noi dezvăluiri în cazul înșelăciunilor prin Metoda „Accidentul”. Șarlatanii care au tras pe sfoară sute de bătrâni din toată țara sunt cu greu depistați, chiar și după un an de la fapte. Zeci sau poate sute de persoane vârstnice și-au pierdut economiile de o viață sau poate banii de îngropăciune din cauza unor șmecheri care îi sunau în miezul nopții să le ceară bani pentru salvarea unuia dintre membrii familiei, care s-ar afla într-o stare gravă din cauza unui accident rutier.

Weekend-ul trecut, urmare a cercetărilor în cazul comiterii unor infracțiuni de înșelăciune prin „Metoda Accidentul“, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța au identificat șase bărbați, bănuiți de comiterea faptelor. Potrivit oamenilor legii, în intervalul 31 august - 23 septembrie 2017, doi dintre bărbații în cauză, în timp ce executau o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Tulcea, au apelat telefonic și indus în eroare opt persoane, prin declinarea unor calități mincinoase, creând un prejudiciu total de 80.000 de lei. Persoanele vătămate erau induse în eroare cu privire la faptul că membrii familiei au fost implicați în evenimente rutiere, iar pentru soluționarea acestora trebuie să plătească o anumită sumă de bani.

Polițiștii constănțeni au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Constanța și al Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție.

Sfatul polițiștilor

În cazul în care vă confruntați cu o astfel de situație, polițiștii vă sfătuiesc să cereți apelantului cât mai multe detalii privitoare la unitatea medicală, de Poliție sau de Parchet, acolo unde s-ar afla ruda implicată în accident.

Totodată, probați veridicitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a altor persoane (rude, cunoștințe etc.), care vă pot oferi informații suplimentare și nu aveți încredere în persoane străine, oricât de binevoitoare ar părea. Escrocii mizează tocmai pe reacția de moment, cu un impact emoțional puternic.

Dacă apelantul „vă recomandă“ discreția sau vă spune că nu este posibilă o legătură directă cu ruda dumneavoastră, întrucât autoritățile au ridicat telefonul, trebuie să știți că reprezentanții Poliției sau ai Parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale persoanelor implicate în accidente rutiere.

NU depuneți bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid către persoane necunoscute și, în niciun caz, nu acceptați o întâlnire directă cu persoana apelatantă, înainte de a discuta cu un polițist, apelând numărul de urgență „112“.



12