Funcţionarii DSP care au ajutat falși medici italieni să profeseze, în arest preventiv

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Funcţionarii DSP care au ajutat falși medici italieni să profeseze, în arest preventiv

Sănătate 26 Martie 2019 / 16:40 780 accesări
Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase

Doi funcţionari de la DSP Bucureşti, acuzaţi că ar fi falsificat documente pentru a oferi drept de practică pentru doi medici italieni, unul dintre aceştia fiind Matteo Politi, au primit, marţi, control judiciar, iar altul şi un consilier juridic au fost arestaţi preventiv.

Cei trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în mod fals că două persoane de cetăţenie italiană au calitatea de doctor şi dreptul de a practica această profesie pe teritoriul României, eliberându-le coduri de parafă în baza unor dosare incomplete, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, într-un comunicat.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, unul dintre medicii italieni este Matteo Politi.

Cea de a patra persoană, consilier juridic, reprezentant al celor doi italieni, ar fi înlesnit eliberarea codurilor de parafă în baza unor dosare incomplete şi ar fi falsificat mai multe înscrisuri prin care se atesta în mod fals că au fost depuse în dosarele menţionate toate înscrisurile necesare elibeării codurilor de parafă, mai spune sursa citată.

În cursul zilei de luni, cele patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe a procurorilor DIICOT, iar marţi, două dintre ele au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile şi alte două au fost arestate pentru 30 de zile, mai informează procurorii de la Sectorul 1.

Potrivit unor surse judiciare, au primit arest preventiv un funcţionar din Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi consilierul juridic.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară. El a rămas în arest printr-o decizie a magistraţilor Tribunalului Bucureşti, care au spus că menţinut arestul preventiv pentru falsul chirurg Matteo Politi, deoarece faptele sale au adus atingere prestigiului profesiei de doctor şi au creat nesiguranţă în rândul cetăţenilor, mai ales după mediatizarea intensă a cazului.12
Pagina a fost generata in 0.2095 secunde