Gală demonstrativă de box, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Gală demonstrativă de box, la Constanța

Sport 25 Noiembrie 2016 / 17:22 1228 accesări
Aurel Simionescu a încetat din viață în ianuarie 2015

Aurel Simionescu a încetat din viață în ianuarie 2015

În cinstea Zilei Naționale a României, 1 Decembrie, antrenorul Mihai Constantin, de la CS Farul Constanța, va organiza sâmbătă, la sala din Complexul Sportiv „Tomis“, o gală demonstrativă de box care va conta și ca a doua ediție a Memorialului „Aurel Simionescu“. Inițiatorul acestui eveniment sportiv, fost discipol al regretatului antrenor, a anunțat că gala va debuta la ora 10.00 și că va cuprinde 10 meciuri, de copii, cadeți, juniori, tineret și seniori. Participă sportivi de la trei cluburi: CS Farul Constanța, Callatis Mangalia și CSM Brăila. Printre pugiliștii care vor urca în ring se numără și cei mai valoroși boxeri constănțeni ai momentului: frații Orhan și Ștefan Marcu (ambii de la CS Farul) și Ionuț Vulpe (Callatis).

După gală, în curtea interioară a Complexului Sportiv „Tomis” va fi comemorat Aurel Simionescu, antrenorul boxerului constănțean Ionuț Gheorghe, medaliat olimpic cu bronz la Atena 2004.

AUREL SIMIONESCU ESTE ANTRENORUL CARE L-A DESCOPERIT PE IONUȚ GHEORGHE

Antrenorul emerit de box Aurel Simionescu, decedat la vârsta de 69 de ani, a activat întreaga sa carieră de sportiv și tehnician la cluburi din județul Constanța: Energia Constanța și CS Farul Constanța, ca boxer, respectiv Hidrotehnica Constanța, Farul, BC Iacob Mira Agigea, Alutus Litoral Mangalia și BC Adan Constanța, ca antrenor.

Născut în 1945, la Hunedoara, Simionescu a început boxul la vârsta de 16 ani, la Energia Constanța. A activat aici până în 1966, când a plecat la Farul, club pentru care a boxat până în 1972. „Am susţinut circa 250 de meciuri, dintre care 50 internaţionale. Am cucerit titlul naţional în 1969, iar în 1971 am reuşit să-l înving pe Calistrat Cuţov, chiar înainte ca el să plece la Europene, unde a luat bronzul”, spunea Simionescu în 2009, când a fost sărbătorit de lumea boxului constănțean cu ocazia retragerii din activitate, după 48 de ani dedicaţi Nobilei Arte.

Aurel Simionescu, care a boxat la categoriile 60 şi 63,5 kg, va rămâne în istoria boxului românesc ca antrenorul care l-a descoperit şi l-a crescut pe Ionuţ Gheorghe, medaliat olimpic cu bronz la Atena, în 2004. „Pe Ionuţ l-am descoperit la vârsta de 11 ani şi l-am adus la Mira, iar cu ajutorul domnului Mircea Iacob am izbutit să-l transform într-un mare pugilist”, spunea Simionescu despre boxerul care a devenit campion european de cadeţi, a cucerit alte medalii importante la cadeţi, juniori şi seniori, dar mai ales a reuşit să urce pe podiumul Jocurilor Olimpice de la Atena. Sportivii săi au obţinut multe medalii la Campionatele Naţionale de copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori, între care 22 de titluri de campioni. Alți pugiliști de renume pregătiți de Aurel Simionescu au fost Gabriel Ciupercă, Mihai Constantin, Valentin Mihai, Costică Botez, Rasim Cadîr, Iulian Ciobanu, frații Lucian, Romică și Florin Tudor sau Irinel Orăscu. În 2004, după Jocurile Olimpice de la Atena, Simionescu a devenit antrenor emerit.12
Pagina a fost generata in 0.1546 secunde