Germania în alertă! Atac terorist în Munchen?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Germania în alertă! Atac terorist în Munchen?

Externe 22 Iulie 2016 / 19:43 9442 accesări

Focuri de armă au fost semnalate, vineri după-amiază, într-un centru comercial din oraşul german Munchen, anunţă surse citate de presa germană.

Incidentul a avut loc în Centrul comercial OEZ (Olympia Einkaufzentrum) din Munchen.

Unul sau mai mulţi indivizi ar fi deschis focul, afirmă surse citate de site-ul T-online.de.

O operaţiune majoră a poliţiei este în curs.

Numeroase vehicule ale poliţiei, elicoptere şi ambulanţe au fost trimise la locul incidentului, zona fiind izolată.

Un oficial din cadrul poliţiei a declarat că incidentul armat s-a încheiat, dar, conform altor surse, unul dintre atacatori ar fi reuşit să fugă.

MAI MULTE PERSOANE AU MURIT, IAR ALTELE SUNT RĂNITE GRAV

Mai multe persoane au decedat, iar altele au fost grav rănite în atacul armat comis vineri după-amiază într-un centru comercial din oraşul german Munchen, afirmă surse citate de postul NTV, de ziarele Bild şi Die Zeit.

Poliţia nu a anunţat niciun bilanţ al victimelor.

Cel puţin 15 persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în atacul terorist comis într-un centru comercial din Munchen, afirmă martori citaţi de cotidianul Abendzeitung Munchen.

Poliţia a comunicat că "mai multe persoane au fost ucise" în urma atacului, recomandându-le localnicilor să evite zona.

FOCURI DE ARMĂ ÎN MAI MULTE ZONE DIN MUNCHEN

Focuri de armă au fost semnalate, vineri după-amiază, într-o altă zonă din Munchen, într-o staţie de metoru, în cursul operaţiunii poliţiei de eliminare a autorului atacului din centrul comercial, afirmă surse citate de revista Focus.

Conform surselor citate, noul incident armat a avut loc în staţia de metrou Stachus şi în Piaţa cu acelaşi nume.

Poliţia germană îl caută activ pe autorul atacului armat comis într-un centru comercial din Munchen.

GARA CENTRALĂ DIN MUNCHEN A FOST EVACUATĂ

Gara centrală din oraşul german Munchen a fost evacuată vineri seară, iar traficul feroviar este perturbat, în contextul atentatului comis într-un centru comercial, relatează presa germană.

"Traficul feroviar este suspendat în Gara centrală din Munchen, care a fost evacuată", a comunicat compania feroviară Deutsche Bahn.

MINISTERUL DE INTERNE AL GERMANIEI: CEL PUŢIN TREI MORŢI ÎN ATACUL ARMAT DIN MUNCHEN

Ministerul german de Interne a comunicat, vineri seară, că cel puţin trei persoane au murit în atacul armat comis în centrul comercial din Munchen.

Conform unor surse citate de presa germană, până la 15 persoane au fost ucise în atac. Aceste informaţii nu au fost confirmate încă de autorităţi.

POLIŢIA CONSIDERĂ CĂ A FOST UN ATAC TERORIST

Poliţia germană consideră că atacul comis în centrul comercial din oraşul Munchen este de tip "terorist", informează site-ul agenţiei Reuters.

"Există suspiciuni că este vorba de un atac terorist", a transmis Poliţia din oraşul Munchen.

UNUL DINTRE ATACATORI S-A SINUCIS

Unul dintre autorii atacului comis într-un centru comercial din Munchen s-a sinucis, anunţă surse citate de revista Bild.

Conform revistei Bild, individul s-ar fi împuşcat în cap şi a decedat.

Informaţia nu a fost confirmată încă de Poliţie, care caută trei indivizi înarmaţi după atentatul de la centrul comercial Olympia.

O înregistrare video care circulă pe site-uri de socializare îl arată pe autorul atacului strigând: "sunt german" şi proferând ameninţări cu o armă.

UN NOU BILANŢ AL POLIŢIEI: CEL PUŢIN ŞASE MORŢI

Cel puţin şase persoane au fost ucise în atentatul comis vineri după-amiază într-un centru comercial din Munchen, a transmis Poliţia germană, conform site-ului agenţiei DTS.

"Sunt şase morţi şi un număr necunoscut de răniţi", a precizat Poliţia.

Bilanţul anunţat anterior de Ministerul de Interne din Bavaria era de trei morţi.

Poliţia din Munchen a anunţat că "trei atacatori" sunt căutaţi în continuare în urma atentatului, părând să infirme informaţiile de presă privind sinuciderea unuia dintre ei.

De asemenea, Poliţia germană a negat că ar fi fost un alt incident armat în zona Stachus din Munchen.

SIMPATIZANŢII GRUPĂRII STAT ISLAMIC SE BUCURĂ PE REŢELELE DE SOCIALIZARE

Simpatizanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au salutat, pe reţele de socializare online, atentatul comis vineri după-amiază într-un centru comercial din Munchen, informează Reuters.

"Acest atac aduce prosperitate membrilor Stat Islamic", a transmis un simpatizant prin Twitter, în limba arabă.

"Statul Islamic se extinde în Europa", scrie un alt susţinător al organizaţiei teroriste sunnite.

Un atentat a avut loc vineri după-amiază într-un centru comercial din oraşul german Munchen, autorităţile suspectând un "act terorist".

Este vorba de al treilea atac comis în Occident în ultimele opt zile, după atentatele din Nisa şi centrul Germaniei, revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

ASISTENȚĂ CONSULARĂ LA MUNCHEN PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, are în atenţie incidentul produs în cursul acestei zile într-un centru comercial din Munchen. Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersurile specifice pe lângă autorităţile competente locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului şi cetăţenia victimelor. În prezent, Consulatul General al României la Munchen este în aşteptarea răspunsului din partea autorităţilor locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune.

Pentru acordarea asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor cetățenilor români, sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular +49 1602087789.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în Munchen să nu părăsească locațiile în care se află şi să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate.

GUVERNUL BAVAREZ A CONVOCAT O REUNIUNE DE CRIZĂ

Premierul landului Bavaria, Horst Seehofer, a convocat o reuniune de criză la care participă şefii serviciilor regionale de securitate în urma atentatului de la Munchen, în timp ce autorităţile din Cehia au luat măsuri speciale la frontiera cu Germania, relatează BBC.

Autorităţile din zona metropolitană Munchen sunt în stare de alertă după atentatul soldat cu cel puţin şase morţi.

REACŢII ALE MAI MULTOR ŢĂRI ÎN URMA ATACULUI

Președintele american Barack Obama a promis vineri să acorde sprijin Germaniei după ce mai mulți indivizi înarmați au deschis focul într-un mall de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, transmite Reuters.

"Nu știm exact ce se întâmplă acolo, dar evident că inimile noastre sunt alături de cei care este posibil să fi fost răniți. Le promitem tot sprijinul de care au nevoie", a declarat Obama, înaintea unei reuniuni la Casa Albă.

La rândul său, președintele francez Francois Hollande a adresat vineri seară "un mesaj personal de susținere" cancelarului german Angela Merkel. Franța a fost recent ținta unui atac terorist, la 14 iulie, la Nisa (sud), atentat soldat cu 84 de morți, amintește AFP.

Granița Cehiei "va fi întărită" în cazul în care atacatorul sau atacatorii de la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen ar încerca să fugă, a declarat vineri ministrul de interne al Cehiei, Milan Chovanec, la un post local de televiziune, a relatat postul german NTV, citat de BBC.

Frontiera ceho-germană are o lungime de 800 de kilometri, potrivit sursei citate.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri seara, un mesaj de solidaritate faţă de familiile victimelor "atacului îngrozitor" care a avut loc în Munchen şi faţă de Germania.

"Gândurile mele se îndreaptă acum către familiile şi apropiaţii celor care şi-au pierdut viaţa sau au fost răniţi în atacul îngrozitor de la Munchen. Solidaritate faţă de Germania", a scris preşedintele Klaus Iohannis, într-o postare pe contul său de twitter, în limba engleză.

POLIŢIA A DAT UN NOU BILANŢ CU PRIVIRE LA NUMĂRUL VICTIMELOR

Bilanţul atacului de la Munchen a ajuns la nouă morţi, Poliţia verificând dacă printre cadavre se află cel al autorului crimelor, informează presa germană.

Poliţia germană a confirmat vineri seară că un individ s-a sinucis, verificând dacă este vorba de autorul atacului.

Conform unor surse, un cadavru a fost găsit la circa un kilometru de zona în care a avut loc atacul. Poliţia verifică dacă este cel al autorului atacului.

Revista Focus a relatat că un bărbat ar fi fost împuşcat de forţele speciale ale Poliţiei (SEK).

BILANŢUL ATACULUI DIN GERMANIA A AJUNS LA ZECE MORŢI, INCLUZÂNDU-L ȘI PE ATACATOR

Poliția din Munchen a anunțat că bilanțul atacului armat de la Munchen a ajuns la zece morți, printre aceștia este posibil să fie și autorul atacului, informează cotidianul britanic The Guardian.

Bilanţul anterior era de nouă morţi, poliţia verificând dacă printre cadavre se află cel al autorului crimelor, potrivit presei germane.

Poliţia germană a confirmat vineri seară că un individ s-a sinucis, verificând dacă este vorba de autorul atacului.

Conform unor surse, un cadavru a fost găsit la circa un kilometru de zona în care a avut loc atacul. Poliţia verifică dacă este cel al autorului atacului.

Bilanţul atacului rămâne de zece morţi şi 21 de răniţi, cel de al zecelea mort fiind chiar atacatorul, după cum confirmă Poliţia germană, precizând că acesta este un tânăr de 18 ani de origine iraniană care a acţionat de unul singur.

Autorul atacului este un adolescent în vârstă de 18 ani de origine iraniană. Tânărul a acţionat de unul singur şi a fost găsit mort, existând suspiciuni că s-a sinucis.

Motivele comiterii atentatului în centrul comercial Olympia din Munchen "nu sunt clare", a comunicat Poliţia germană sâmbătă dimineaţă.12
Pagina a fost generata in 0.2693 secunde