Germania, sub asaltul emigranților

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Germania, sub asaltul emigranților

Externe 02 Noiembrie 2017 / 16:34 373 accesări
Cei mai mulți solicitanți de azil în Germania provin din Siria

Cei mai mulți solicitanți de azil în Germania provin din Siria

Cunoscută pentru poziția deschisă în privința refugiaților din zonele de război, Germania se confruntă cu mari probleme, numărul solicitanților de azil dublându-se în ultimii doi ani, până la 1,6 milioane, conform anunțului făcut de Biroul federal de statistică german (Destatis). Majoritatea imigranților provin din Siria, Afganistan și Irak, ceea ce a atras critici dure ale populației la adresa cancelarului Angela Merkel, dar și o creștere a reprezentării parlamentare pentru formațiuni populiste de extremă dreapta, precum Alternativa pentru Germania.

Printre solicitanții de azil se află oameni ajunși în Germania din motive umanitare, persoane ale căror cereri de azil sunt în curs de procesare, cei care au primit deja statutul de refugiat sau persoane care nu au primit acest statut, dar continuă să stea pe teritoriul german. Mai mult de jumătate dintre cele 1,6 milioane de persoane primiseră până la finalul lui 2016 permisiunea de a sta în Germania, în timp ce în cazul a 158.000 cererile de azil au fost respinse. Referitor la aceste date, cotidianul german de mare tiraj „Bild“ a relatat că nu se știe unde se află 30.000 de solicitanți de azil ale căror cereri au fost respinse, ceea ce a sporit temerile referitoare la securitate.

Principala țară de origine a solicitanților de azil în Germania în ultimii doi ani este Siria, 455.000 de potențiali refugiați căutând protecție pe teritoriul german. Din Afganistan au provenit 191.000 de solicitanți de azil, iar 156.000 din Irak. Deși în estul Germaniei s-a înregistrat cea mai mare creștere în rândul solicitanților de azil, cei mai mulți potențiali refugiați se află în vestul țării. Astfel, în landul Renania de Nord-Westphalia se găsesc 27% dintre solicitanții de azil aflați în Germania.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2609 secunde