Guvernul elen a oprit Super League

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Scandal în Grecia

Guvernul elen a oprit Super League

Sport 12 Martie 2018 / 15:58 496 accesări
Incidentele din finalul partidei PAOK Salonic - AEK Atena au determinat luarea acestei decizii

Incidentele din finalul partidei PAOK Salonic - AEK Atena au determinat luarea acestei decizii

Guvernul elen a decis luni să „suspende” campionatul de fotbal (Super League), după ce meciul dintre PAOK Salonic, echipa antrenată de românul Răzvan Lucescu, şi AEK Atena a fost întrerupt, duminică seară, patronul echipei gazdă intrând pe teren înarmat pentru a protesta faţă de nevalidarea unui gol, relatează AFP.

„Am decis să suspendăm campionatul”, a declarat Secretarul de stat pentru Sporturi, Georgios Vasiliadis, la finalul unei reuniuni guvernamentale de urgenţă. Meciurile „nu se vor disputa până când nu va fi stabilit un nou cadru, convenit de toată lumea”, a mai spus oficialul, subliniind că autorităţile de la Atena sunt în contact cu Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

Preşedintele clubului PAOK, omul de afaceri eleno-rus Ivan Savvidis, a intrat pe gazon după ce fundaşul capverdian Fernando Varela (ex-Steaua) a înscris un gol ce părea să aducă victoria echipei sale, însă arbitrul Georgios Kominos nu l-a validat, considerându-l din ofsaid. Savvidis intrat pe teren urmat de membri ai staff-ului său pentru a-i cere socoteală arbitrului şi a cere, conform presei, jucătorilor săi să nu mai reia jocul. Conform imaginilor prezentate la TV, Savvidis purta la centură un pistol. Arbitrul Kominos a modificat apoi decizia, acordând gol valabil lui PAOK, care i-ar fi adus primul loc în clasamentul Superligii prin victoria cu 1-0. Dar centralul nu a reuşit apoi să convingă jucătorii lui AEK Atena să revină pe teren pentru ca meciul să se încheie regulamentar. Jucătorii echipei oaspete au revenit la vestiare, temându-se pentru propria lor securitate şi acuzându-l pe Savvidis că a atacat un responsabil al lui AEK, pe Vasilis Dimitriadis.

În cursul zilei de duminică, Comisia de apel a Federaţiei decisese să anuleze penalizarea de trei puncte dictată de Comisia de Disciplină împotriva clubului PAOK, după meciul anulat cu Olympiacos, la care antrenorul echipei din Pireu, Oscar Garcia, fusese lovit cu o rolă de hârtie igienică aruncată din tribune. Comisia de Apel a decis, totodată, să anuleze sancţiunea care îi impunea lui PAOK să dispute următoarele două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise. Rezultatul meciului, victorie acordată la „masa verde” cu scorul de 3-0 în favoarea lui Olympiacos, a fost menţinut, la fel ca şi amenda de 30.000 de euro dictată împotriva lui PAOK.

Taguri articol


12