Hackerii, pedepsiţi în UE! Începând de luni!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Hackerii, pedepsiţi în UE! Începând de luni!
Tehnologie 19 Iunie 2017 / 17:03 1995 accesări 0 comentarii

După scandalul de la alegerile din SUA, ale cărui ecouri ne bântuie şi astăzi şi în care hackeri ruşi sunt bănuiţi că ar fi piratat informaţii şi încurcat lucruri, Uniunea Europeană (UE) s-a trezit brusc. Cele 28 de state membre şi-au adus aminte că şi ele pot impune sancțiuni economice oricărei persoane sau entități care atacă rețele informatice, în special pe cele ale ţărilor din blocul comunitar. Drept urmare, aceasta este cea mai recentă măsură a blocului comunitar luată întru descurajarea comiterii de atacuri cibernetice, au anunțat luni miniștrii de Externe din UE, reuniți în Luxemburg. În contextul alegerilor legislative ce vor avea loc în Germania, în septembrie, interferența în scrutinele democratice este un motiv de preocupare pentru blocul european după acuzațiile privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, din noiembrie anul trecut, și în alegerile din Franța din mai, anul acesta. Miniștrii de Externe din UE au convenit că așa-numitele măsuri restrictive, între care interdicții de călătorie, înghețări de active și interdicții de a face afaceri cu o persoană, companie sau guvern, ar putea fi folosite pentru prima dată. „Un răspuns comun al UE la activități cibernetice infracționale ar fi proporțional cu domeniul, amploarea, durata, intensitatea, complexitatea, nivelul de dificultate și impactul activității cibernetice”, se arată într-un comunicat difuzat la încheierea reuniunii.

Reamintim că agenții de informații americane au concluzionat anul trecut că Rusia a piratat și a transmis informații provenite din e-mail-uri ale Partidului Democrat în cadrul unui efort de a înclina balanța în alegeri în favoarea președintelui Donald Trump, ceea ce Rusia neagă.

Un serviciu de informații britanic le-a recomandat partidelor politice să se protejeze de potențiale atacuri cibernetice, în timp ce guvernul francez a renunțat la planurile de permite cetățenilor săi din străinatate să voteze în sistem electronic în alegerile legislative ce au avut loc duminică din cauza riscului de atacuri cibernetice, amintește Reuters.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2255 secunde