HAOS în Republica Moldova! Criză de guvern!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

HAOS în Republica Moldova! Criză de guvern!

Externe 21 Decembrie 2017 / 20:51 714 accesări

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a respins joi candidaturile miniştrilor propuşi de Partidului Democrat (PDM), informează Radio Chişinău. Dodon a argumentat că majoritatea celor propuşi au demonstrat "inconsecvenţă, lipsă de profesionalism şi oportunism în funcţiile şi activităţile desfăşurate anterior". "Mai mulţi candidaţi au probleme de integritate şi, mai grav, unii dintre aceştia au fost personal implicaţi în fraudă bancară, participând la luarea deciziilor care au dus la devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova', se mai arată în mesajul lui Igor Dodon. Preşedintele Republicii Moldova a semnat decretul de demisie a şase miniştri, după ce marţi PDM a anunţat remanieri în cadrul guvernului. După cum a anunţat la 19 decembrie preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, şapte dintre cei 13 membri ai guvernului de la Chişinău vor fi înlocuiţi, conform unei decizii adoptate de Biroul Politic al Partidului Democrat (PDM), în consens cu alianţa aflată la guvernare în Republica Moldova.

Printre noile propuneri figurau foştii premieri Chiril Gaburici şi Iurie Leancă, precum şi fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, scrie agerpres.ro.

Refuzul lui Igor Dodon de a numi noi membri ai guvernului va servi drept motiv de a-l suspenda din nou pe acesta din funcţia de preşedinte, cum s-a întâmplat recent în cazul numirii ministrului apărării, a explicat pentru Radio Chişinău expertul în drept constituţional Alexandru Arseni. Actualul guvern de la Chişinău a fost învestit la 20 ianuarie 2016, în contextul unei ample crize politice şi sociale. Legalitatea guvernului a fost contestată de opoziţie, fiind organizate proteste masive. În vara acestui an, parlamentul Republicii Moldova a aprobat o lege de modificare a structurii guvernului, numărul ministerelor fiind redus de la 16 la 9.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1512 secunde