INACCEPTABIL! Avem vaccin sigur, dar copiii MOR din cauza rujeolei!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Au fost distribuite materiale care conțin mesaje anti-vaccinare... fraudulos INACCEPTABIL! Avem vaccin sigur, dar copiii MOR din cauza rujeolei!
Sănătate 06 Septembrie 2018 / 16:19 1543 accesări 0 comentarii

UNICEF, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), dar și medicii de familie sunt îngrijorați de faptul că materiale cu informații eronate despre vaccinare sunt distribuite în România, având siglele OMS, Ministerului Sănătății, UNICEF, dar și imagini cu medici de familie. Acestea nu sunt materiale realizate de UNICEF, OMS sau de Ministerul Sănătății și suntem îngrijorați că distribuirea acestor informații poate avea implicații grave asupra sănătății oamenilor, în special a copiilor. UNICEF și OMS colaborează cu Ministerul Sănătății din România în vederea promovării vaccinării. Vaccinurile sunt sigure, cost-eficiente și salvează viețile a milioane de copii. De exemplu, vaccinul ROR este utilizat de mai mult de 45 de ani, și peste 500 de milioane de doze au fost administrate în peste 100 de țări din toată lumea.

Asigurarea acoperirii universale cu vaccinuri în România este mai importantă ca oricând, din cauza epidemiei de rujeolă în desfășurare. Anul trecut, în România, peste 2.400 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă și alte 735 s-au îmbolnăvit în primele șapte luni din 2018. Până acum au murit 59 de oameni, majoritatea copii.

Este inacceptabil că, în prezent, copii mor din cauza rujeolei, în condițiile în care este disponibil un vaccin eficient și sigur.

UNICEF și OMS sunt îngrijorate că, în România, rata de vaccinare împotriva rujeolei este cu mult sub pragul de 95% care asigură protecție pentru fiecare membru al comunității.

UNICEF și OMS recomandă tuturor părinților să-și protejeze copiii, asigurându-se că beneficiază de vaccinurile de rutină. Alegând vaccinarea, părinții protejează sănătatea copiilor lor și contribuie la protejarea sănătății celorlalți.

UNICEF și WHO lucrează în continuare cu Ministerul Sănătății din România pentru a se asigura că părinții au toate informațiile și înțeleg beneficiile vaccinurilor, precum și riscurile bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare.

Medicii de familie, despre broșurile anti vaccinare:

''O atitudine iresponsabilă, cu efecte dramatice, mergând până la pierderea de vieți''

La rândul său, Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) atrage atenția asupra faptului că în ultimele zile au fost distribuite în România materiale care conțin mesaje anti-vaccinare asociate fraudulos cu siglele Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF. În plus, sunt folosite, tot în mod fraudulos, imaginea unui medic de familie membru al societății noastre precum și cea a unui copil.

SNMF consideră că s-a depășit de mult limita responsabilității civice din partea unor organizații sau persoane prin promovarea unor mesaje anti-vaccin și anti-vaccinare. De data aceasta constatăm încălcarea legislației în vigoare prin folosirea frauduloasă a însemnelor unor instituții, a unor imagini reprezentative pentru medicii de familie și prin falsificarea unor mesaje.

Medicii de familie sunt profesioniștii din sănătate care sunt expuși frecvent acestui tip de manipulare. Atragem atenția că o astfel de atitudine iresponsabilă poate avea efecte dramatice, mergând până la pierderea de vieți. De aceea solicităm organelor în drept să ia atitudine și să sancționeze gestul de comunicare falsă și frauduloasă.

Reamintim că vaccinarea reprezintă o măsură profilactică sigură și eficientă cu rezultate incontestabile de-a lungul timpului (de peste 200 de ani) în prevenirea unor boli grave, a complicațiilor acestora sau a deceselor. SNMF consideră că este inacceptabil să asistăm la pierderi de vieți omenești, decese care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare, semnează președintele SNMF dr. Dina Mergeani și coordonator - Grupul de lucru Vaccinologie SNMF, dr. Gindrovel Dumitra.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2011 secunde