Încă un pas spre... „Cumințenia Pământului“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Încă un pas spre... „Cumințenia Pământului“

Cultură 01 Iulie 2016 / 16:40 518 accesări

Ministerul Culturii anunță deschiderea procedurii de selecţie a persoanelor juridice cu sau fără scop lucrativ care doresc să încheie contracte cu acesta, în vederea sprijinirii colectării de fonduri pentru achiziționarea operei de artă „Cumințenia Pământului” de Constantin Brâncuși.

Cei interesați pot trimite dosarele la Registratura Ministerului Culturii sau prin poştă, cu menţiunea „Proiect Campania Cuminţenia Pământului 2016”.

Primul pas pentru înscriere va consta în deschiderea unor conturi proprii pentru colectarea fondurilor. „Pot participa la selecție persoanele juridice cu scop lucrativ care funcționează de cel puțin trei ani, nu se află în procedură de reorganizare, insolvență sau faliment și au un număr de minimum 10 persoane angajate și persoanele juridice fără scop lucrativ care funcționează de cel puțin doi ani și au un număr de minimum două persoane angajate. Amândouă trebuie să aibă disponibilități băneşti de minimum 10.000 lei, fără a fi înregistrate cu datorii la bugetul de stat”, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii. Toate cheltuielile necesare pentru colectarea fondurilor şi pentru gestionarea conturilor deschise în lei şi în valută vor fi suportate integral din fondurile persoanelor juridice, iar sumele colectate vor virate în contul deschis de Ministerul Culturii la Trezorerie până pe 30 septembrie.

În luna mai, Guvenul României și Ministerul Culturii au lansat oficial campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”. Campania se va derula până pe 30 septembrie.

Citește și:

E de... ORC - Ia de la Guvern: „Brâncuşi e al tău“, române, nu al nostru...

Bani din concerte și festivaluri de weekend, donați pentru „Cumințenia Pământului“

Cioloș își donează salariul din aprilie campaniei pentru Cumințenia Pământului

Guvernul lansează oficial subscripția publică pentru Cumințenia Pământului

Vreţi o bucăţică din „Cuminţenia Pământului“? Veniţi la CEC! Vi se iau banii gratis!

A început cursa donațiilor pentru „Cumințenia Pământului“12