Începe Regata Internaţională Cupa Dobrogei! Peste 80 de veliere, la start

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A VI-a ediţie Începe Regata Internaţională Cupa Dobrogei! Peste 80 de veliere, la start
Sport 12 Septembrie 2017 / 15:30 1596 accesări 0 comentarii

Peste 80 de veliere sportive din România şi Bulgaria vor lua startul vineri, 15 septembrie, în Golful Balcic, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Regatei Internaţionale „Cupa Dobrogei“, a anunțat Clubul Nautic Român. Este cea mai mare competiţie anuală de profil de pe litoralul vestic al Mării Negre, organizată succesiv de Clubul Nautic Român şi Nautical Club Balchik, sub auspiciile federaţiilor de yachting din România şi Bulgaria.

Regata Internaţională „Cupa Dobrogei“, singura competiţie transfrontalieră de yachting din Europa, este organizată în conformitate cu Regulamentul de navigaţie al Federaţiei Internaţionale de Yachting (World Sailing) pentru perioada 2017-2020 (RRS) şi cu regulamentele claselor competiţionale, instrucţiunile şi regulamentul de cursă fiind redactate în limba engleză.

Clasele competiţionale stabilite de Autoritatea Organizatoare sunt: Laser (Standard, Radial şi 4.7), Optimist, Cadet. Premiile vor fi acordate pe categorii de gen şi vârstă, dar se va alcătui și un clasament general, pentru toate clasele de concurs, în baza căruia va fi desemnat clubul câştigător al trofeului anual transmisibil „Cupa Dobrogei“, în funcţie de punctajul acumulat de fiecare club.

Sosirea concurenţilor la Balcic este programată pentru data de 14 septembrie, campusul competiţional fiind organizat la complexul Family Hotel, iar primul start va fi dat a doua zi, la ora 12.30, travers de Marina Balcic, competiţia putând fi vizionată de pe esplanada portului.

La prima ediţie, desfășurată la Techirghiol, trofeul transmisibil „Cupa Dobrogei“ a fost câştigat de echipa Clubului Sportiv Ştiinţa Constanţa, iar la ultimele două ediţii a fost adjudecat de veliştii bulgari de la OMK Nessebar. La ediţia din acest an s-au înscris aproximativ 80 de velişti, reprezentând 10 cluburi de yachting din Bulgaria şi România: Clubul Nautic Român, CS Ştiinţa Constanţa, CS Electrica Constanţa, Nautical Club Balchik, Cherno More Briz, Port Varna, Chernomorec Burgas, OMK Nessebar, Port Burgas, OMSC CYCLONE.

Regata Internaţională „Cupa Dobrogei“, lansată în urmă cu şapte ani de Clubul Nautic Român şi Nautical Club Balchic, s-a dezvoltat în cadrul unui parteneriat transfrontalier, fiind susţinută anual de Primăria Balcic şi de Statul Major al Forţelor Navale Române, cele două cluburi sportive deţinând împreună dreptul exclusiv de organizare şi de folosire a mărcii competiţiei.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2445 secunde