Întâlnire nonconformistă Mazăre - studenţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constanţa Clubul Crush

Întâlnire nonconformistă Mazăre - studenţi

Monden 05 Decembrie 2009 / 00:00 1095 accesări

Clubul Crush a fost, vineri seară, scena unei întâlniri lipsite de formalităţi între primarul Constanţei, Radu Mazăre, care a fost însoţit de fiul său, Răducu, şi aproximativ 400 de tineri. La eveniment au mai participat viceprimarul Gabi Stan, consilierul local Radu Popescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cristian Darie, precum şi personalităţi ale mediului universitar. Locaţia inedită pentru acest tip de dialog, moderat de Ioana Giubernea, a fost aleasă chiar de către primarul Constanţei. În stilul său nonconformist, Mazăre a ales să se sprijine, relaxat, de scenă, în mijlocul audienţei, purtând un dialog destins cu toţi cei care i-au adresat întrebări. „Mi s-a propus să avem această întâlnire într-un cadru formal, la Casa de Cultură, eu să stau la pupitru, voi să staţi pe scaune şi să vorbim ca de la profesor la elev. Eu nu sunt obişnuit aşa, eu pot să discut oriunde, şi la primărie şi la cafenele, importantă este finalitatea, adică să facem treabă”, a spus Mazăre, la începutul discuţiei, pentru a destinde atmosfera şi pentru a-i încuraja pe studenţi să îşi exprime cât mai degajat opiniile. Discuţiile nu au ocolit niciun segment, care, în mod firesc, frământă noua generaţie: posibilitatea de a găsi locuri de muncă decente, de a achiziţiona o locuinţă ieftină, pe măsura salariilor modeste din ţară, transportul în comun, spaţiile de parcare, ecologia, aspectul Constanţei, turismul şi economia judeţului. Efectul întâlnirii a fost evident, întrucât fiecare participant a putut înţelege nemijlocit modul în care, cu un buget de 0 lei, Constanţa nu numai că a trecut printr-un an de criză, dar, mai mult, infrastructura oraşului a avut de câştigat. „Turism şi investiţii. Atât!”, aceasta este reţeta cu care Radu Mazăre a punctat potenţialul economic al litoralului şi, totodată, reperul pe care ar trebui să îl fructifice cei care se orienteză pentru o activitate de succes pe plan local. „Nu poţi să ai, în acelaşi timp, şi oraş industrial muncitoresc şi oraş turistic”, a punctat el.

Rememorând anii de studenţie şi greutăţile pe care le-a întâmpinat de-a lungul anilor, Mazăre a împărtăşit noii generaţii câteva sfaturi utile în viaţă: „Noi, românii, ne certăm toţi cu toţi. Cel mai important este să ştii să faci echipă. Asta e cheia succesului şi asta puteţi să faceţi şi voi. Eu pot să am şi o viaţă personală, pentru că toţi cei din echipa mea ştiu ce au de făcut”. Laitmotivul serii a constat, însă, în insistenţa cu care Mazăre i-a sfătuit pe tineri să se implice în schimbarea societăţii: „Mă aşteptam să aveţi mai multă atitudine, sunteţi studenţi! Când eram ca voi aveam mereu ceva de spus. Aştept să văd asta şi de la voi, dar nu vă văd implicaţi îndeajuns în viaţa socială”.

După discuţii, toţi cei prezenţi au continuat seara cu muzică şi dans, pe scena clubului evoluând cei de la Fly Project.



12