Înțelegere istorică a țărilor G7 privind impozitarea companiilor multinaționale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Înțelegere istorică a țărilor G7 privind impozitarea companiilor multinaționale

Externe 05 Iunie 2021 / 21:39 718 accesări

Miniştrii de finanţe din țările G7, cele mai bogate ale planetei, au ajuns la o înțelegere istorică privind impozitarea companiilor multinaționale. La Londra s-au angajat la principiul unei cote minime a impozitului pe profit de cel puțin 15%.

“Este crucial ca multinaționalele să plătească taxele corecte în locurile corecte”, a declarat ministrul britanic de Finanțe, la finalul întâlnirii. Obiectivul acordului este de a taxa multinaționalele în țările în care realizează profitul, nu doar unde sunt înregistrate.

Printre cele mai importante companii care sunt vizate de această măsură se numără Amazon, Google, Facebook. Pe lângă desființarea paradisurilor fiscale, măsura urmărește și ca guvernele să primească miliarde de dolari cu care-și vor putea acoperi pierderile provocate de pandemie. Totodată, experții spun că această decizie poate pune capăt unei “competiții” între țări de atragere a marilor companii cu ajutorul taxelor mici.

Țările din G7 (SUA, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie) au mai transmis că se vorcoordona în așa fel încât aplicarea noilor reguli fiscale internaționale să fie făcută în paralel cu eliminarea tuturor impozitelor pe servicii digitale și a altor măsuri similare care au fost introduse recent pentru toate companiile.

Grupul G7 nu poate stabili noul cadru fiscal, însă noua decizie va pune o presiune uriașă pe celelalte țări și poate sta la baza unui pact la nivel global la reuniunea G20 din iulie, conform BBC.

Facebook a salutat înțelegerea și acceptă faptul că acest lucru va însemna să plătească, probabil, taxe mai mari.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.3595 secunde