IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, rămâne sub control judiciar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, rămâne sub control judiciar

Justiție 22 Mai 2017 / 12:11 3834 accesări

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va fi judecat în continuare sub control judiciar, după ce Curtea de Apel Constanța a respins, luni, solicitarea DNA de arestare la domiciliu a prelatului, în dosarul în care este acuzat, alături de alte persoane, de obținere fără drept de fonduri europene. Magistrații Curții de Apel Constanța au respins, luni, cererea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, dispusă față de Teodosie Petrescu, drept neîntemeiată. Decizia instanței nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reamintim că Arhiepiscopul Tomisului este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. În prezent dosarul se află în procedură de cameră preliminară la Curtea de Apel Constanța.

ARHIEPISCOPUL TOMISULUI: „APRECIEZ DECIZIA OBIECTIVĂ A JUDECĂTORULUI“

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care va fi judecat în continuare sub control judiciar, apreciază ”decizia obiectivă a judecătorului”. Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului, urmare a deciziei Curții de Apel Constanța, de respingere a cererii DNA de arest preventiv pentru IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului apreciază decizia obiectivă a judecătorului, care nu s-a lăsat influențat de documentele depuse. ”Decizia mi-a dat speranţe că întregul dosar va avea parte de o justiţie obiectivă”, a spus IPS Teodosie.

Citește și:

IPS Teodosie află luni dacă va fi arestat la domiciliuŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.3033 secunde