Islamistul împușcat mortal la Paris a locuit într-un centru de refugiați din Germania

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Islamistul împușcat mortal la Paris a locuit într-un centru de refugiați din Germania

10 Ianuarie 2016 / 13:01 493 accesări

Poliţia germană a anunţat că bărbatul împuşcat mortal de forţele de ordine joi dimineaţă, în timp ce încerca să atace o secţie de poliţie din Paris, a locuit într-un centru pentru solicitanţi de azil din Germania, relatează BBC News Online.

Poliţia a percheziţionat clădirea din oraşul Recklinghausen, situat în vestul ţării, dar nu a găsit dovezi privind alte atacuri.

Deocamdată nu se ştie dacă acesta figurează printre sutele de mii de imigranţi care au sosit în Germania în 2015. El a fost arestat pentru un jaf în Franţa, în 2013.

Poliţia germană a precizat că bărbatul a desenat un simbol al grupării Stat Islamic pe peretele unei camere din centrul de refugiaţi.

Originea bărbatului nu este clară, el pretinzând în diferite ocazii că este marocan, tunisian, sirian sau georgian.

Bărbatul a fost împuşcat mortal în ziua comemorării atacurilor din 2015 de la redacţia revistei Charlie Hebdo, în timp ce încerca să intre într-o secţie de poliţie din Paris având în mână un cuţit şi strigând "Mare este Allah!". Poliţiştii s-au temut că bărbatul încerca să comită un atac sinucigaş, astfel că, după ce l-au somat, l-au împuşcat mortal.

Potrivit unor surse, pe hainele suspectului erau fire electrice, dar s-a stabilit că nu avea asupra sa explozibil. Asupra sa a fost găsită o bucată de hârtie pe care era scris un jurământ de credinţă faţă de gruparea Stat Islamic şi în care promitea răzbunare pentru "atacurile franceze în Siria".12