Juratoni şi cubanezii au făcut show la „Centura de Aur - Nicolae Linca“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Meciurile de la Pavilionul Expoziţional din Constanţa sunt transmise în direct la Neptun TV Juratoni şi cubanezii au făcut show la „Centura de Aur - Nicolae Linca“
Sport 06 Septembrie 2013 / 00:00 505 accesări

Ieri, în ziua a doua a turneului internaţional de box „Centura de Aur - Nicolae Linca”, desfăşurat la Pavilionul Expoziţional din Constanţa, au avut loc meciuri din cadrul sferturilor de finală la mai multe categorii. Ultimii semifinalişti vor fi desemnaţi astăzi, în gala care va începe la ora 16.00 şi care programează sferturile de finală la categoriile 56, 64 şi 81 kg. Printre boxerii care luptă azi se numără şi doi constănţeni, legitimaţi la CS Farul şi antrenaţi de Ilie Dascălu, Marcelică Tudoriu şi Mihai Constantin. La categoria 56 kg, Cristian Creţu îl va întâlni pe Lazaro Alvarez Estrada (Cuba), în timp ce Florentin Niculescu (64 kg) îl va avea ca adversar pe Lassi Seppala (Finlanda).

ROMÂNIA - UNGARIA 2-0! Ieri am urmărit cinci români pe ringul de la Pavilionul Expoziţional, dintre care trei s-au calificat în semifinale. Cel mai aplaudat a fost Bogdan Juratoni, medaliatul cu bronz la Campionatele Mondiale din 2011 şi vicecampionul european en-titre al categoriei. El n-a avut deloc un meci uşor cu ungurul Imre Bugyik, însă a primit decizia la puncte în unanimitate, 3-0, scor care sperăm să se înregistreze şi la fotbal în partida România - Ungaria de diseară! „Sper să boxez din ce în ce mai bine la meciurile următoare şi să câştig turneul, acesta e obiectivul meu. „Centura de Aur“ e ultimul test înaintea Mondialelor din Kazahstan, unde vreau să urc pe podium”, a declarat pugilistul antrenat de Marian Simion, Ferodin Ablalim şi Victor Puiu. În semifinală, Juratoni va boxa cu un coleg de lot naţional, Cătălin Paraschiveanu, care l-a învins pe galezul Aron Bird.

Al treilea învingător de ieri a fost Irinel Olaru, al cărui meci cu Laszlo Szilvai (Ungaria) s-a încheiat la egalitate pe buletinele celor trei arbitri-judecători! Aceştia au fost solicitaţi să aleagă un învingător, iar românul a fost preferat să meargă mai departe. La cele mai mici categorii de greutate, Marius Hondaru şi Nicolae Ştefan n-au avut nicio şansă în faţa unor pugilişti mai valoroşi, Yosvani Veitia Soto (Cuba) şi Aleksandr Rîşcan (Moldova).

Dintre celelalte dispute, s-au remarcat două în care au boxat cubanezi. Carlos Banteur Suarez (Cuba), vicecampion olimpic la Beijing, nu l-a luat prea în serios pe Danny Dignum şi a fost eliminat de englez! Semigreii Julio La Cruz Peraza (Cuba) şi Peter Mullenberg (Olanda) au oferit cel mai frumos meci al galei, încrâncenat, dar plin de fair-play, între doi pugilişti foarte tehnici. În cele din urmă, campionul mondial en-titre a primit decizia în unanimitate, dar vicecampionul european de anul acesta a arătat frumoase calităţi.

IONUŢ GHEORGHE VA FI SĂRBĂTORIT DUMINICĂ. Antrenorul emerit Ilie Dascălu a anunţat că duminică, în ziua finalelor, CS Farul Constanţa şi Asociaţia Judeţeană de Box (preşedinte Ilie Dascălu), în colaborare cu Federaţia Română de Box, vor organiza retragerea oficială a lui Ionuţ Gheorghe, medaliat olimpic cu bronz la Atena 2004 şi multiplu medaliat la Campionatele Europene. Fostul pugilist, în vârstă de 29 de ani, a renunţat la box în toamna anului trecut, după ratarea calificării la Jocurile Olimpice din 2012 şi o tentativă nereuşită de a trece la profesionism.

„Centura de Aur - Nicolae Linca” 2013 este organizată de Federaţia Română de Box şi Media Consulta International, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, Primăriei Municipiului Constanţa, UMB Spedition, Pavilionului Expoziţional Constanţa şi Genesis Development.

NEPTUN TV TRANSMITE ÎN DIRECT MECIURILE DE LA „CENTURA DE AUR - NICOLAE LINCA”. Evenimentul de mare notorietate în lumea boxului amator este transmis în direct, integral, la Neptun TV. Telespectatorii pot urmări meciurile din cadrul turneului după următorul program: astăzi şi mâine (semifinalele), de la ora 16.00, iar duminică, în ziua finalelor, de la ora 17.30. În fiecare zi, la ştirile sportive, telespectatorii Neptun TV vor putea urmări rezumatul fiecărei partide, interviuri, precum şi declaraţii în exclusivitate.

Biletele de intrare la „Centura de Aur - Nicolae Linca” costă 18 lei - în sală şi 11 lei - la balcon, iar în ziua finalelor, programate duminică, 29 de lei - în sală şi 18 lei - la balcon.

Rezultatele înregistrate ieri, în ziua a doua

categoria 46-49 kg (sfert de finală): YOSVANI VEITIA SOTO (Cuba) bate la puncte (decizie 3-0) pe Marius Hondaru (România)

categoria 52 kg (sfert de finală): ALEKSANDR RÎŞCAN (Moldova) b.p. (3-0) Nicolae Ştefan (România)

categoria 69 kg (sferturi de finală):

IRINEL OLARU (România) bate la preferinţă pe Laszlo Szilvai (Ungaria)

SIMEON CHAMOV (Bulgaria) b.p. (2-1) Max Petrus Martinus Van Der Pas (Olanda)

VASILI BELOUS (Moldova) b.p. (3-0) Artem Masliy (Israel)

IGOR KHARITONOV (Rusia) b.p. (2-1) Sam McNees (Anglia)

categoria 75 kg (sferturi de finală):

BOGDAN JURATONI (România) b.p. (3-0) Imre Bugyik (Ungaria)

CĂTĂLIN PARASCHIVEANU (România) b.p. (3-0) Aron Bird (Ţara Galilor)

VICTOR CARAPCEVSCHI (Moldova) b.p. (3-0) Martin Poptolev (Bulgaria)

DANNY DIGNUM (Anglia) b.p. (3-0) Carlos Banteur Suarez (Cuba)

categoria 81 kg (optime de finală): JULIO LA CRUZ PERAZA (Cuba) b.p. (3-0) Peter Mullenberg (Olanda)

categoria 91 kg (sferturi de finală):

KIRILL ERMAKOV (Rusia) b.p. (3-0) Tomi Honka (Finlanda)

ERISLANDY SAVON COTILLA (Cuba) bate prin neprezentare pe Imre Szello (Ungaria)12
Pagina a fost generata in 0.1153 secunde