Kovesi nu vrea la Cotroceni!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Kovesi nu vrea la Cotroceni!

Justiție 10 Aprilie 2016 / 17:05 560 accesări
Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi:

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi: "Cu siguranță nu candidez nici la Președinție, nu intru în viața politică"

Proaspăt reînvestită în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi dă garanții că va sta departe de politică. „Am luat o decizie. Cu siguranță nu candidez nici la Președinție, nu intru în viața politică. Îmi voi continua activitatea în segmentul judiciar. Nu o să intru în politică niciodată și cei care sunt stresați că o să intru în politică sau sunt speriați de acest lucru să stea liniștiți, mai bine să fie speriați că rămân la DNA. Când o să termin mandatul la DNA o să am 46 de ani și am un plan foarte bine stabilit și care nu vizează în niciun caz o eventuală candidatură pentru un partid politic", a declarat Laura Codruța Kovesi la emisiunea „După 20 de ani", difuzată duminică, la Pro TV.

Kovesi a comentat și scandalul foștilor agenți de informații Mossad acuzați că ar fi încercat să o hărțuiască. „Au fost telefoane care s-au dat repetat, în mod insistent, către membrii familiei mele, către prieteni foarte apropiați. Prin aceste telefoane s-a încercat, spre exemplu, aflarea unor date personale, cum ar fi adresa de e-mail. Însă niciunul dintre membrii familiei mele nu a dat curs acestor solicitări. În primii trei ani, am văzut de foarte multe ori presiuni directe sau indirecte, presiuni exercitate prin declarații publice legate de procurorii DNA", a mai spus Kovesi.

Șefa DNA a mai declarat, în aceeași emisiune, că structura pe care o conduce dispune de prea puțini procurori. Kovesi a explicat că DNA are în lucru în jur de 8.000 de dosare, însă volumul mare de muncă nu este singura problemă a instituției. „O vulnerabilitate este continua provocare legislativă. Există foarte des riscul ca anumite instrumente legislative pe care noi le folosim să fie schimbate, anumite competențe pe care procurorii și magistrații în general le au să fie modificate, există foarte multe proiecte de legi care se află în Parlament în care se pun în discuție aceste chestiuni ce vizează în mod direct și activitatea DNA. Ar trebui în schimb să se producă o modificare legislativă prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de corupție să nu mai poată exercita în continuare funcția de care s-au folosit sau în care au comis faptele de corupție", a mai declarat Laura Codruța Kovesi.

Citește și:

Kovesi mai primește un mandat de trei ani la șefia DNA



12