Lăcașurile de cult din Constanța, luate la puricat din perspectivă... urbanistică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lăcașurile de cult din Constanța, luate la puricat din perspectivă... urbanistică
Administrație 31 Ianuarie 2017 / 17:55 414 accesări 1 comentariu
Potrivit primarului Decebal Făgădău, Biserica „Sf. Haralambie” din zona Boema ar putea fi relocată din cauza amplasamentului nu tocmai potrivit

Potrivit primarului Decebal Făgădău, Biserica „Sf. Haralambie” din zona Boema ar putea fi relocată din cauza amplasamentului nu tocmai potrivit

Când am fi crezut că aleșii locali se întrec în idei și proiecte numai în campania electorală, liberalii ne-au făcut o surpriză. În timpul ședinței de Consiliu Local Constanța din 31 ianuarie, aleșii PNL au propus înființarea unei comisii care să verifice dacă bisericile din Constanța au autorizații de construcție și respectă toate regulile de urbanism. Liberalii au mai propus ca din comisia respectivă să facă parte și reprezentanți ai Arhiepiscopiei Tomisului, ceea ce a indus ideea că vor fi vizate de controale numai bisericile ortodoxe. La această propunere, primarul Decebal Făgădău a răspuns pozitiv, dar a impus o singură condiție: comisia să verifice toate lăcașurile de cult din municipiu, indiferent de confesiunea religioasă. „Nu am nicio problemă cu înființarea unei asemenea comisii, dar nu trebuie să uităm că acest oraș este un spațiu al diversității etnice, culturale și religioase. De aceea, mi se pare normal să verificăm toate lăcașurile de cult, indiferent de confesiunea religioasă, nu doar bisericile ortodoxe”, a spus Făgădău. El a mai declarat că, din informațiile pe care le deține, singura care are probleme din punctul de vedere al regulamentelor de urbanism este Biserica „Sf. Haralambie” din zona Boema, pentru care se caută soluții de relocare.

1 comentariu

Bogdan 19:57:09 / 31 Ianuarie 2017
Republica Mazare

In republica de betoane care au omorat spatiile verzi ale Constantei v-ati gasit sa va luati de Biserica. E ca in proverbul "Tara arde si baba se piaptana" Dumnezeu si Biserica Lui problema cea dintotdeauna a celor rai..

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2548 secunde