Lasă-ți frustrările la ușă dacă vii la meci!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Jandarmii recomandă: „Fii fair-play!“

Lasă-ți frustrările la ușă dacă vii la meci!

Lifestyle 19 Aprilie 2018 / 08:56 292 accesări

50 de jandarmi constănţeni, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa, I.S.U. Constanţa şi Poliţiei Locale Constanţa vor acţiona pentru asigurarea climatului de ordine la meciul de handbal masculin dintre echipele A.H.C. Dobrogea Sud Constanţa şi C.S. Dinamo Bucureşti, (în cadrul Ligi Naţionale Masculine – Liga Zimbrilor, Play-Off), eveniment sportiv ce va avea loc la Sala Sporturilor din mun. Constanţa, cu începere de la ora 19.00.

Accesul spectatorilor în Sala Sporturilor se va face începând cu ora 17.30, iar pentru a evita aglomeraţia în zona intrării în incinta arenei sportive, Jandarmeria Constanţa recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii punctului de control-acces. „De asemenea solicităm, atât suporterilor, cât şi celorlalţi spectatori, să manifeste înţelegere faţă de măsurile ce vor fi asigurate cu acest prilej şi să răspundă cu solicitudine indicaţiilor forţelor de ordine, pentru ca această partidă să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă“, transmit reprezentanții Jandarmeriei.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Asociaţia Judeţeană de Fotbal precum şi cluburile sportive constănţene, promovează campania informativ-preventivă „ALEGE SĂ FII FAIR PLAY”. Iniţiatorii acestui demers şi-au propus să promoveze valorile sportive şi să prevină orice eveniment ce ar putea umbri spectacolul sportiv, prin lansarea unei invitaţii spre fair-play, adresând totodată mulţumiri pentru modul civilizat în care spectatorii au ales să îşi încurajeze echipele favorite.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor sportive, readucem în atenţie câteva restricţii prevăzute de Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, ce trebuie respectate de către spectatori:

- este interzis să pătrundă în stare vădită de beţie, să consume sau să introducă băuturi alcoolice în arena sportivă;

- nu este permisă introducerea în arena sportivă a materialelor pirotehnice, armelor ori a altor obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă în arena sportivă;

- este interzis să se introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen sau care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică;

- este interzis să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel; să pătrundă pe spaţiul de joc; să săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă; să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcaminte sau alte accesorii, cu intenţia de a impiedica identificarea; să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2374 secunde