Magie pe note muzicale cu Mozart și Bruch

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vineri, la Teatrul „Oleg Danovski”

Magie pe note muzicale cu Mozart și Bruch

Cultură 20 Ianuarie 2016 / 16:42 998 accesări
Solistul serii va fi violonistul Mitică Feraru

Solistul serii va fi violonistul Mitică Feraru

Teatrul Național de Operă și Balet (TNOB) „Oleg Danovski” inaugurează weekend-ul muzical cu un concert simfonic sub bagheta unui dirijor din țara lui Verdi, Sandro Naglia. Evenimentul este programat vineri, de la ora 18.30, în sala teatrului. Solistul serii va fi violonistul Mitică Feraru. În programul concertului se regăsesc uvertura operei „Nunta lui Figaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră în Sol minor, op. 26, de Max Bruch, dar și Simfonia nr. 3 în La minor, op. 56 „Scoțiana”, de Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Tichetele pentru acest eveniment se găsesc în vânzare la casa de bilete din incinta TNOB, la prețurile de 25, 30 și 40 de lei. Elevii, studenții și pensionarii vor plăti pe un bilet 20 de lei.

Concertmaestru al orchestrei simfonice a Teatrului „Oleg Danovski”, Mitică Feraru a absolvit Academia de Muzică din Iaşi. De-a lungul timpului, violonistul, membru fondator al Filarmonicii „Marea Neagră”, a desfăşurat, în calitate de solist şi de membru în diferite formaţii camerale, o bogată activitate concertistică în ţară şi străinătate.

Dirijorul Sandro Naglia a absolvit cursurile de master ale Conservatorului de Muzică Pescara (Italia), secţia Interpretare Muzicală, şi cursurile de master în Ştiinţe Umaniste ale Universității din Roma. Ca tenor, a debutat în 1987, la Teatro Carcano din Milano. Din anul 2000 a început să studieze dirijatul, debutând ca dirijor în 2001. Începând cu anul 2007, dirijatul a devenit activitatea sa principală. A fost invitat pentru a preda la clasele de masterat în instituţii ca: Universitatea din California de Sud - Los Angeles, Universitatea din Oregon, Universitatea din Melbourne, Academia de Muzică şi Opera House din Tașkent.

În martie 2015, acesta s-a mai aflat la pupitrul orchestrei simfonice a TNOB, într-un concert cu lucrări de Rossini, Mozart și Ceaikovski, solist al serii fiind clarinetistul Gheorghe Duma.

Citește și:

Violoncelistul Ghiorghiță Tănase, de la Varna la Constanța

Concert cu „Simfonia destinului”

Seară camerală în acorduri de vioară și violă12