Mahmud Abbas amenință cu măsuri dure împotriva grupării Hamas

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mahmud Abbas amenință cu măsuri dure împotriva grupării Hamas
05 Mai 2017 / 19:08 164 accesări 0 comentarii

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmud Abbas, a declarat vineri că "situația va fi dureroară" pentru gruparea palestiniană Hamas, referindu-se la măsurile financiare luate împotriva militanților islamiști care controlează Fâșia Gaza, notează site-ul The Associated Press.

Abbas a avertizat că va tăia salariile, ajutoarele și subvențiile acordate în Gaza, pentru a forța militanții Hamas să se retragă.

În plus, guvernul Autorității Palestiniene nu va mai plăti pentru electricitatea pe care Israelul o distribuie în Fâșia Gaza, întrucât are informații potrivit cărora Hamas profită de pe urma acestei situații.

Gruparea Hamas consideră că strategia de negocieri al lui Abbas este "o pierdere de timp" și a subliniat că nu va ceda în fața presiunilor președintelui Abbas.

Hamas acuză guvernul palestinian de iresponsabilitate și avertizează că măsurile financiare anunțate vor fi dezastruoase pentru cei două milioane de rezidenți ai Fâșiei Gaza.

Joi, Donald Trump, preşedintele SUA, a pledat pentru relansarea rapidă a procesului de pace israelo-palestinian, în timp ce Mahmud Abbas, liderul Autorităţii Palestiniene, a cerut, la Casa Albă, încetarea "ocupaţiei", pledând pentru coexistenţa a două state, palestinian şi israelian.

În ianuarie 2006, facţiunea palestiniană islamistă Hamas a câştigat alegerile pentru parlamentul palestinian. Ulterior, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, cu sediul în Cisiordania, a dizolvat guvernul dominat de Hamas. În 2007, în teritoriile palestiniene a avut o ruptură între Hamas aflat în Gaza şi partidul Fatah al lui Abbas în Cisiordania.Pagina a fost generata in 0.1593 secunde