Mamografii și teste Babeș-Papanicolau GRATUITE! Vezi detalii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Motivi Loves Renașterea“ Mamografii și teste Babeș-Papanicolau GRATUITE! Vezi detalii!
Sănătate 27 Martie 2018 / 17:51 4420 accesări 1 comentariu

Fundația „Renașterea“ continuă campaniile destinate femeilor, cu scopul de a depista în timp util unele afecțiuni. De data aceasta, femeile din Constanța beneficiază, în perioada 8 martie - 6 aprilie, de investigații medicale gratuite în cadrul campaniei „Motivi Loves Renașterea”; campanie desfășurată de Fundația Renașterea, cu sprijinul Motivi România, al Primăriei Constanța și al City Park Mall, și urmărește depistarea precoce a cancerului de sân și a celui de col uterin, prin realizarea de mamografii și teste Babeș-Papanicolau. Investigațiile sunt efectuate într-o unitate mobilă de diagnostic, dotată cu un cabinet ginecologic și unul de imagistică (mamografii), unitatea fiind amenajată în parcarea City Park Mall, în perioada 8 martie - 6 aprilie. Înscrierile pentru campanie s-au finalizat, dar este bine de știut că dacă sunt femei programate care renunță, în locul lor vor fi investigate cele care sunt pe listele de așteptare.

ÎN PERIOADA 8 - 26 MARTIE, AU FOST DEJA REALIZATE 232 DE TESTE BABEȘ-PAPANICOLAU ȘI 101 MAMOGRAFII; NUMĂRUL TOTAL OFERITE ÎN CADRUL CAMPANIEI FIIND 200 MAMOGRAFII ȘI 400 DE TESTE BABEȘ-PAPANICOLAU

„Fundația Renașterea promovează accesul la servicii medicale de calitate și dreptul femeilor din România la promograme de screening și diagnostic modern. Rata de supraviețuire în România este cu 20% mai mică decât în Belgia (64% vs. 84%), ceea ce este inacceptabil în Europa anului 2018. Prin această campanie de diagnostic mobil, pe care o desfășurăm din 2008, dorim să oferim astfel de servicii unui număr cât mai mare de femei și să promovăm importanța programelor naționale de screening, pentru a crește rata de supraviețuire a femeilor afectate de aceste maladii în țara noastră. Acest lucru îl putem realiza prin educare și informare privind importanța controlului medical anual, prin introducerea de către stat a unui program de screening național pentru cancerul de sân și optimizarea celui existent, pentru cancerul de col. Pentru aceste obiective militează Coaliția pentru Sănătatea Femeii”, a declarat președintele Fundației Renașterea, Mihaela Geoană, în cadrul unei conferințe de presă prilejuită de desfășurarea campaniei.

Atât președintele fundației, Mihaela Geoană, cât și vicepreședintele Cristiana Copos, au vorbit despre importanța controalelor preventive; nu trebuie să mergem la doctor doar când avem o problemă de sănătate.

ȘI ALTE TESTĂRI GRATUITE LA CONSTANȚA

Pentru asta, este de bine de știut că, în afară de acestor campanii, există și posibilitatea de investigații prin intermediul sistemului de sănătate. Prezentă la conferință, master european Promovarea sănătății și educației pentru sănătate, reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța, dr. Loti Popescu, a reamintit femeilor din Constanța că își pot face testări gratuite (Babeș-Papanicolau), în cadrul programului național de screening al Ministerului Sănătății. Ce trebuie să facă? În primul rând, a explicat medicul, trebuie să ia legătura cu medicul de familie; dacă acesta este înscris în programul de screening, ele trebuie să își arate dorința de a face respectiva investigație. Va primi din partea medicului formularul FS1, cu care se pot prezenta la Spitalul privat Medstar Constanța sau la Policlinica nr. 2 (din zona Gării), la medicii ginecologi dr. Diana Voiculescu sau dr. Radu Colojoară. Chiar dacă medicul de familie nu este înscris în programul național, el poate trimite pacienta la Policlinica 2, pe baza unui bilet simplu de trimitere. Cel mai probabil, din 2019, femeile vor beneficia și de mamografii gratuite, tot printr-un program național finanțat de Ministerul Sănătății. Până atunci, este bine ca femeile să se autopalpeze periodic, iar atunci când depistează orice modificare, să meargă la medic pentru un consult de specialitate.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1823 secunde