Manevre militare: Rusia îşi dublează testele cu rachete balistice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Manevre militare: Rusia îşi dublează testele cu rachete balistice

Externe 15 Decembrie 2017 / 11:55 2840 accesări

Rusia va efectua în 2018 de două ori mai multe teste cu rachete balistice decât au fost planificate pentru acest an, a anunţat vineri comandantul Forţelor de Rachete Strategice Ruse, Serghei Karakaiev. "Cinci lansări de rachete au fost efectuate în 2017, un alt test este în aşteptare, iar 12 lansări au fost planificate pentru 2018", a spus Karakaiev.

Generalul rus a mai anunţat că Forţele de Rachete Strategice vor primi peste 20 de lansatoare de rachete staţionare şi mobile Yars anul viitor.

Sistemul RS-24 Yars a fost introdus în funcţiune în 2010, fiind o versiune îmbunătăţită a rachetei balistice Topol-M. Yars poate lansa rachete balistice intercontinentale cu multiple focoase nucleare şi cu o rază de acţiune de peste 10.000 de kilometri.

Serghei Karakaiev a mai declarat că va fi menţinut sistemul de rachete balistice Voievoda până în 2024, existând posibilitatea de extindere a operabilităţii cu câţiva ani. În plus, Rusia va testa la începutul anului 2018 o nouă rachetă balistică intercontinentală, denumită RS-28 Sarmat.

La 29 noiembrie, Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă din Statele Unite ale Americii. Comunitatea internaţională, inclusiv Rusia, a cerut încheierea programelor balistice şi nucleare ale regimului Kim Jong-Un.12