Ministerul Sănătăţii: vaccinurile anti COVID-19 aprobate nu conțin substanțe toxice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul Sănătăţii: vaccinurile anti COVID-19 aprobate nu conțin substanțe toxice

Sănătate 12 Martie 2021 / 10:15 1632 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Ministerul Sănătăţii continuă campania de informare despre vaccinarea împotriva Covid-19.

Astfel, Ministerul Sănătăţii informează că niciunul dintre vaccinurile anti COVID-19 aprobate nu conține substanțe toxice.

Componenta principală a vaccinurilor PfizerBioNTech și Moderna este reprezentantă de ARN mesager COVID-19, înglobat în particule lipidice (molecule de grăsime) foarte mici. În cazul vaccinului AstraZeneca, acesta conține un adenovirus modificat prin tehnologia ADN recombinant, care nu are posibilitatea de a se replica.

Pe lângă elementele principale, fiecare dintre cele 3 vaccinuri conține excipienți. Excipienții sunt componente ale produsului medicamentos, altele decât substanța activă și materialul de ambalare.

Conformitatea și calitatea excipienților care se găsesc în cele 3 vaccinuri au fost verificate de către Agenția Europeană a Medicamentului în cursul procesului de autorizare pentru punerea pe piață.

Printre excipienții din compoziția vaccinurilor se numără: sucroza; colesterolul; clorura de sodiu; clorura de potasiu; acid acetic, apa pentru preparate injectabile etc. Majoritatea excipienților utilizați sunt prezenți și în alte produse medicamentoase.12