Ministrul german de Externe acuză NATO de "instigare la război"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul german de Externe acuză NATO de "instigare la război"

18 Iunie 2016 / 13:42 493 accesări
Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier a criticat dur exercițiile militare ale NATO în Europa de Est, acuzând organizația că "instigă la război" și inflamează tensiunile cu Rusia prin aceste manevre, informează BBC News online.

Steinmeier a declarat că amplele manevre militare al NATO, lansate luna aceasta, au fost contraproductive pentru securitatea regională și ar putea exacerba tensiunile cu Rusia.

Oficialul german a cerut Alianței Nord-Atlantice să înlocuiească exercițiile militare cu mai mult dialog și cooperare cu Rusia.

"Ceea ce nu ar trebui să facem acum este să inflamăm și mai mult situația prin zăngănit de săbii și instigări la război", a declarat Steinmeier într-un interviu care va fi publicat în ziarul german Bild am Sontag.

"Oricine crede că o paradă simbolică de tancuri la granița de est a alianţei va aduce securitate, se înşeală. Suntem bine sfătuiți să nu încercăm să găsim pretexte pentru a reînvia o confruntare veche", a mai spus ministrul.

Pe data de 7 iunie, NATO a demarat un amplu exerciţiu militar, în cadrul căruia se simulează un atac rusesc asupra Poloniei.

La manevrele care se întind pe o perioadă de două săptămâni participă aproximativ 31.000 de militari, inclusiv 14.000 din SUA, 12.000 din Polonia și 1.000 din Marea Britanie, dar și zeci de avioane de luptă, nave militare și 3.000 de vehicule.

Exercițiile au scopul de a testa capacitatea de reacție a NATO și vor avea loc o dată la doi ani.

Taguri articol
MinistrulGermanExterneNATORăzboi


12