Muzeele, obligate să-și inventarieze bunurile pe suport electronic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Muzeele, obligate să-și inventarieze bunurile pe suport electronic

Cultură 13 Martie 2016 / 15:19 487 accesări

Muzeele, instituții păstrătoare ale memoriei trecutului, trebuie să se adapteze și ele prezentului, să țină pasul cu timpurile actuale, prin inventarierea pe suport electronic a obiectelor de patrimoniu pe care le dețin.

„Instituţiile publice deţinătoare de bunuri culturale mobile aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil sunt obligate să inventarieze aceste bunuri atât pe suport de hârtie, care constituie document oficial, cât şi pe suport electronic”, se arată într-un proiect de lege aflat în dezbatere publică pe site-ul Senatului. Proiectul prevede că „instituţiile publice sunt obligate să folosească programul DOCPAT, program finanţat de Ministerul Culturii”.

Prin adoptarea acestui proiect de lege se vizează, printre altele, combaterea corupției în domeniu și a traficului cu obiecte de patrimoniu, gestionarea mai bună a banilor și încadrarea patrimoniului naţional în ansamblul patrimoniului european, potrivit iniţiatorilor.

Proiectul este susţinut de mai mulţi parlamentari PNL, printre care: Puiu Haşotti, Roberta Anastase, Tinel Gheorghe, Dan Cristian Popescu, senatorul PSD Gabriela Creţu, doi parlamentari UNPR şi un deputat independent.

Citește și:

„Patrimoniul cultural - o șansă pentru prezent și viitor“

Comorile arheologice de la Constanța ajung în China

Arhivele constănțene, în pas cu „provocările” informatizării12