Nicio zi fără confruntări între Israel și palestinieni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Conflict în Orientul Mijlociu

Nicio zi fără confruntări între Israel și palestinieni

Externe 18 Decembrie 2017 / 15:03 695 accesări
Protestatarii palestinieni au ars portretul vicepreședintelui american Mike Pence

Protestatarii palestinieni au ars portretul vicepreședintelui american Mike Pence

Un grup mic de manifestanţi palestinieni au dat foc la pancarte pe care erau imprimate imagini cu vicepreşedintele american Mike Pence, în cursul unui protest la Betleem, care a avut loc duminică, înainte cu câteva zile de vizita programată în regiune a oficialului SUA. Aproximativ 30 de persoane au stat tăcute timp de câteva minute, ţinând în mână lumânări, într-o piaţă aflată în apropierea Bisericii Naşterii Domnului din Betleem, după care au dat foc la mai multe pancarte. "Betleemul urează bun venit mesagerilor păcii, nu mesagerilor războiului", se putea citi pe unele pancarte pe care erau imprimate portretele lui Pence şi Jason Greenblatt, emisarul preşedintelui SUA Donald Trump pentru Orientul Mijlociu. Vicepreşedintele american urmează să ajungă în zonă în cursul săptămânii viitoare, însă oficialii palestinieni au transmis că acesta nu este bine venit, iar preşedintele palestinian Mahmoud Abbas nu se va întâlni cu oficialul SUA în cursul vizitei sale.

Tot duminică, două rachete au fost lansate duminică de către palestinieni, una dintre ele explodând lângă o comunitate israeliană aflată la graniţă, iar cealaltă aterizând într-o zonă deschisă, fără să facă victime. Militanţii din Gaza au lansat peste 12 rachete către sudul Israelului în ultimele două săptămâni, majoritatea fiind interceptate de către sistemul de apărare antirachetă "Domul de Fier".

În replică, armata israeliană a anunţat luni că a atacat o bază a mişcării islamiste palestiniene Hamas din Fâşia Gaza, iar Zeev Elkin, un membru al cabinetului de securitate al premierului israelian Benjamin Netanyahu, a declarat că răspunsul militar al Israelului ar trebui să fie mai dur dacă atacurile Hamas nu vor înceta. Lansarea rachetelor către Israel din Fâşia Gaza a fost reluată, după o pauză de trei luni, după ce preşedintele american Donald Trump a dispus mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, la 6 decembrie, şi a recunoscut Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.12
Pagina a fost generata in 0.1644 secunde