Nicolae Ciucă, premier interimar: "Ne vom axa pe gestionarea pandemiei"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nicolae Ciucă, premier interimar: "Ne vom axa pe gestionarea pandemiei"

Administrație 08 Decembrie 2020 / 14:22 4003 accesări

Marți dimineață, ministrul apărării naționale, Ionel Nicolae Ciucă, a preluat exercitarea mandatului de prim-ministru interimar, în urma desemnării sale de către președintele României, Klaus Iohannis, anunță Guvernul.
Premierul interimar a susținut primele declarații de presă la Palatul Victoria, în calitate de premier interimar.

„Urmare a deciziei României Klaus Iohannis, începând de ieri(luni - n.r.) am preluat conducerea interimară a guvernului României până la formarea noului Executiv. În perioada următoare vom continua să focalizăm atenția guvernului pe prioritățile legate de gestionarea pandemiei COVID-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare, vom continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectați de această criză și de asemenea ne vom focaliza atenția pe ceea ce înseamnă finalizarea anului financiar 2020 și pregătire a anului financiar 2021”, a anunțat Nicolae Ciucă.

Premierul interimar i-a mulțumit lui Ludovic Orban pentru „echilibrul pe care a reușit să îți realizeze în măsurile luate pentru combaterea pandemiei de covid 19 și măsurile economice”.

„Doresc de asemenea această perioadă voi continua să asigure atribuțiile de Ministru al Apărării Naționale”, a precizat Ciucă.

Nicolae Ciucă a fost desemnat luni seară premier interimar, după ceLudovic Orban şi-a anunţat demisia din funcţia de şef al Executivului.12